„Vilpra": brangstant dujoms žmonės suskubo taupyti | Diena.lt

„VILPRA": BRANGSTANT DUJOMS ŽMONĖS SUSKUBO TAUPYTI

Didžiausios šalyje šildymo įrangos prekybos ir įrengimo bendrovės „Vilpra" duomenimis, prasidėjus brangiausiam šalies istorijoje šildymo sezonui, gyventojai aktyviai investuoja į šilumą taupančią įrangą. Per du rudens mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2007-aisiais, įmonė pardavė beveik trečdaliu daugiau kondensacinių dujų katilų ir termoreguliatorių. Teigiama, kad šie katilai padeda suvartoti 15-45 proc. mažiau gamtinių dujų.

„Pastebėjome, kad šiais metais gyventojai bene atsakingiausiai pasitiko šildymo sezoną. Manome, kad šiai tendencijai didelės įtakos turėjo ekonominė situacija bei pesimistinės nuotaikos dėl ateities. Įbauginti nekontroliuojamai augančių kainų už dujas, vartotojai priversti ieškoti visų įmanomų būdų bent iš dalies sumažinti rekordiškai aukštas šildymo išlaidas", - teigia bendrovės „Vilpra" Rinkodaros vadovas Gediminas Zutelis.

Jis atkreipia dėmesį, kad gamtinių dujų kainos antros grupės buitiniams vartotojams, kurių būstą šildo dujinis katilas, nuo šių metų pradžios padidėjo 65,8 proc. - nuo 0,76 iki 1,26 lito už kubinį metrą.

„Tinkamai įrengus sistemą, termoreguliatorius namų ūkyje leidžia sutaupyti nuo 20 iki 30 proc. išlaidų už šilumą. O įprastinį dujų katilą pakeitus kondensaciniu, priklausomai nuo šildymo sistemos, namų ūkis gali sunaudoti iki 15 proc. mažiau kuro, nes kondensacinių katilų naudingumo koeficientas yra didesnis už tradicinių ir siekia iki 107 proc.", - teigia G.Zutelis.

Anot jo, nors maksimaliai išlaidas padedantys taupyti dujinių sistemų įrenginiai Lietuvos rinkoje atsirado prieš kelis metus, didžiausio susidomėjimo jie sulaukė tik šiemet.   

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS