Atidarytas rekonstruotas Tauragės stadionas | Diena.lt

ATIDARYTAS REKONSTRUOTAS TAURAGĖS STADIONAS

Tauro futbolo komanda, pusantrų metų lošusi svetimose aikštėse, sekmadienį pirmą kartą išbandė atnaujintą Tauragės stadioną.

Startas buvo sėkmingas – tauragiškiai net 6:2 nugalėjo Šiaulių „Šiaulius“. Tačiau stadionui vis dar trūksta apšvietimo, be to, anot komandos „Tauras“ trenerio, problematiška ir naujoji veja.

Tauragės stadiono rekonstrukcija kainavo daugiau kaip 4 milijonus litų. Pastatyta nauja tribūna su pagalbinėmis patalpomis, įrengta 3 tūkstančiai vietų žiūrovams, rankinio, krepšinio aikštelės, bėgimo takai.

Sekmadienį Tauragės „Tauro“ žaidėjai pirmieji   išbandė naująjį stadioną ir mače su Šiaulių „Šiauliais“ šventė pergalę 6:2. Tačiau, anot „Tauro“ trenerio, naujasis stadionas nėra be trūkumų. Esą daugiausiai nerimo kelia veja.

„Stadione iki šiol laikosi vanduo – yra nemažai vietų, kur jis jo vis dar esama“, – rūpinosi Tauragės „Tauro“ treneris Gediminas Jarmalavičius.

Problema, anot Tauragės mero, atsirado taupant pinigus. Buvo atsisakyta drenažinio sluoksnio, todėl veja ir mirksta vandenyje. Tikimasi, kad viskas išsispręs savaime. Esą sustiprėjus žolės šaknų sistemai atsiras ir vandens pralaidumas.

Kita problema – apšvietimas. Jam įrengti reikia daugiau kaip milijono litų ir tik tada stadionas atitiks visus UEFA reikalavimus.

„Aš tikiuosi, kad per dvejus metus šią problemą išspręsime, nes tik taip bus galima stadioną tinkamai panaudoti. O juk mūsų klubas jau du metus žaidžia UEFA, jam reikia stiprėti“, – kalbėjo Tauragės meras Pranas Petrošius

Šie metai „Taurui“ nebuvo itin sėkmingi. Stiprios sporto bazės trūkumas, anot klubo atstovų, turėjo nemažos įtakos ir komandos žaidimui.

A lygos turnyrinėje lentelėje tauragiškiai buvo 8-oje veitoje. Tiesa, vakarykštė pergalė „Taurą“ kilstelės aukščiau. O atsigriebti tikimasi kitų metų sezone.

Klubo „Tauras“ dalininkas Piotras Orlovas tikisi, kad pavyks išlaikyti komandos branduolį ir stiprinti komandą: „auga jauni, savi žaidėjai – Martišauskas, Auryla, be to, gal dar kas nors sugrįš (juk daug tauragiškių žaidžia ir kituose klubuose)“.

Tauragėje rekonstruojamas ir senasis miesto stadionas. Jame ruošiamasi pakloti LFF dovanotą dirbtinę dangą. Be to, šį rudenį klubas „Tauras“ įkūrė futbolo akademiją, kurioje, manoma, užaugs komandos pamaina.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS