Vilnius nori dar vieno futbolo stadiono | Diena.lt

VILNIUS NORI DAR VIENO FUTBOLO STADIONO

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje pateiktas siūlymas įsigyti futbolo stadioną. Dėl ketvirtos UEFA kategorijos futbolo stadiono įsigijimo Vilniaus mieste už projekto pateikimą balsavo 31, prieš 9, susilaikė 7 tarybos nariai.  Siūlymą svarstys visi tarybos komitetai.

„Yra kelios gatvės, kuriose gali atsirasti toks stadionas, prašome savivaldybės principinio sprendimo pritarti. Tikimės, kad išsimokėjimas bus ne trumpesnis nei 10 metų“, - idėją pristatė Ekonomikos ir investicijų departamento   Investicinių projetų skyriaus vedėja Rasa Cibulskienė.

„25 mln. kainuos, negi neturime, kur pinigų dėti? Praeis penkeri metai, tuomet jo išardymas kainuos dešimt milijonų. Nacionalinį stadioną reikia baigti“, - dėstė tarybos narys Gediminas Rudžionis.

„100 mln. litų, kurį vyriausybė liko skolinga šioms statyboms, ji dabar neturi iš ko skirti. Tačiau sutarta, kad bus siekiama, jog po 2014 metų bus tęsiama statyba“, - aiškino meras Artūras Zuokas.

„Kaip stadiono kaina buvo nustatyta? Ji numatoma nuo 2 iki 3 tūkst. eurų už vietą. 500 eurų kainos vienai vietai skirtumas jau yra didelis. Ir kam ten prekybos centras, negi jų Vilniuje trūksta? Ar tam dabar laikas? Gal nukreipkime tuos pinigus mokykloms?“, - domėjosi tarybos narys Valdas Benkunskas.

„Jeigu ten ir atsiras kokios komercinės patalpos, tai ne mūsų reikalas. Nereikia painioti“, - atsakė R.Cibulskienė.

„Kaip tai ne mūsų reikalas, kas kur statoma?“, - sunerimo Birutė Galinienė.

„Maksimalios komercinės patalpos dabar gali būti jau tik 20 tūkst. kvadratinių metrų“, - su atsakymais nebesusitvarkančiai R.Cibulskienei į pagalbą skubėjo A.Zuokas.

„Klausimas, ar mums reikia dviejų stadionų? Gal palaukiame metus ir tuomet žiūrime“, - Eduard Trusevič.

„Nacionalinis stadionas tinkamas tik dideliems renginiams, jo panaudojimas nebus dažnas. O mažasis stadionas bus buitinio tipo, orientuojamės į ne mažiau 8 ir ne daugiau 10 tūkst. vietų. Jame galėtų žaisti ir didieji pasaulio futbolo klubai. Statybos prasidėtų 2015 metais, dabar atliktume namų darbus: skelbtume konkursą, derintume ir kita“, - aiškino sostinės meras.

Anksčiau „Vilniaus dienai“ Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas atvirai sakė, kad kalba iš tiesų eina apie Žalgirio stadioną.

Žirmūnų rajone netoli Neris pakrantės esantis stadionas bei jo aplinka yra tarsi miesto šašas, teigė jis. Nors stadionas talpina virš 15 tūkst. žiūrovų, jo kategorija, pasak savivaldybės tarybos administracijos direktoriaus, yra niekinė. „Jis statytas praėjusio amžiaus viduryje, dabar yra tiesiog baisus ir niekam tinkamas“, - aiškino R.Vaiginas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vilkas

Stadionas kainuos iki 80 milijonų litų O kiek kainuos seno stadiono išpirkimas iš Romanovo UBIG?.

Aplaidumas

Ką reiškia "Vilnius nori"? Į Seimo komitetus patenka žmonės, kurie nieko nesupranta apie sporto-kultūros-mokslo bazę. Šiurpu. Sporto rūmų, stadionų, koncertų, dramos-teatrų ir kt. rūmai turėtų būti nuolat prižiūrimi ir tvarkomi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS