Akinių tendencijos saulėtam rudeniui | Diena.lt

AKINIŲ TENDENCIJOS SAULĖTAM RUDENIUI

  • 2

Leiskitės į rudenį stilingai! Tai puikus metas atnaujinti savo įvaizdį, o vienas iš stilingiausių ir praktiškiausių būdų tai padaryti – atsinaujinti savo akinius. Įvairių akinių tendencijos kiekvieną privers jaustis moderniau ir išskirtiniau bei padės labiau pasitikėti savimi. Šiame straipsnyje aptarsime tiek vyrų, tiek moterų pagrindines 2023 metų akinių tendencijas, kurios tikrai pridės ypatingumo jūsų stiliui!

Kokie esminiai skirtumai, kalbant apie akinių tendencijas vyrams ir moterims?

Akiniai vyrams ir moterims skiriasi keliais esminiais aspektais. Pirmiausia dizainas – akinių modeliai moterims dažniausiai vyrauja su subtiliais ir elegantiškais elementais, o vyrų akiniuose dažniau dominuoja tiesūs dizainai su storesnėmis kojelėmis. Kitas skirtumas yra spalvos – moterims paprastai yra prieinama didesnė spalvų įvairovė – nuo švelnių ir šviesių tonų iki ryškesnių ar net spalvotų rėmų. Vyrų akiniuose dažniau renkamasi tradicines ir neutralias spalvas, tokias kaip juoda, ruda, pilka arba metaliniai atspalviai.

Reikėtų paminėti ir tam tikras tendencijas, kurios gali būti populiaresnės vienoje lyties grupėje nei kitoje. Pavyzdžiui, moterys niekada nesuklys pasirinkusios iš mados beveik niekada neišeinančių „katės akių“ formos akinių rėmelių, kurie pabrėžia bruožus ir suteikia išraiškingumo veidui. Vyriški akiniai gali būti daugiau su sportiškumo arba minimalizmo elementais. Taip pat nepamirškime žymiųjų aviatoriaus akinių, kurie, be abejonės, tapo ne vieno vyro mėgstamiausi.

Vis dėlto šie skirtumai yra bendros tendencijos ir toli gražu nereiškia, kad moterys negali nešioti masyvesnių formų ar aviatoriaus tipo akinių. Galutinis akinių pasirinkimas priklauso nuo individualaus skonio, stiliaus bei veido formos. Eksperimentuokite ir atraskite akinius, kurie atitiktų asmeninius pageidavimus!

Bendros akinių mados tendencijos, kurios puikiai tiks tiek vyrams, tiek moterims!

Pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, kai kalbame apie akinius, yra jų paskirtis koreguoti regėjimą ir padėti mums kasdieniame gyvenime. Tačiau ilgainiui akiniai tapo svarbia stiliaus detale – jų galima įsigyti įvairių stilių, formų bei spalvų. Akinių tendencijos vis keičiasi, jų kūrėjai atneša naujų vėjų ir skatina išsiskirti, labiau pasitikėti savimi. Taigi, kokios tendencijos vyrauja šį kiek užsitęsusį šiltąjį sezoną?

1. Akiniai storesniu ir ryškesniu rėmeliu – vis daugiau žmonių renkasi šią stiliaus detalę

Šiais metais populiarūs dideli rėmeliai, kurie suteiks jums drąsų ir ryškų įvaizdį. Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl dideli akinių rėmeliai tokie madingi ir populiarūs, yra jų gebėjimas išryškinti veido bruožus – tokie akiniai padeda subalansuoti veido proporcijas, gali puikiai išryškinti akis, skruostus ir kaulų struktūrą, suteikiant veidui apibrėžtumo ir išraiškingumo.

Daugelis šių akinių modelių atspindi prabangą, dėl to jie yra itin žavūs ir išskirtiniai. Taip pat jie gali būti įvairių formų – kvadratinės, apvalios arba stačiakampės – suteikiama galimybė pasirinkti tokią formą, kuri geriausiai tinka jūsų veido bruožams. Tad niekas negali ginčytis, kad dideli rėmeliai yra išskirtinė ir ryški akinių tendencija, kuri tikrai patrauks dėmesį ir padės jums išsiskirti iš minios.

2. Pasirinkę minimalistinius akinius taip pat puikiai atitiksite šio meto tendencijas!

Norite išlikti madingi, tačiau nesiryžtate didesniems ir storiems rėmeliams? Puiki žinia! Šiais metais minimalistiniai akiniai tapo labai madingi dėl noro eiti link paprastumo, švarumo ir elegancijos. Vienas iš pagrindinių minimalistinių akinių privalumų yra jų universalumas ir lengvas suderinamumas su įvairiais aprangos stiliais. Jie puikiai tinka tiek kasdieniam naudojimui, tiek ir specialiems renginiams ar profesiniams susitikimams. Paprastos ir plonos formos leidžia stilių lengvai derinti su bet kokiais drabužiais ir išlaikyti subtilų, bet modernų įvaizdį. Be to, minimalistiniai akiniai dažnai pasižymi aukšta kokybe ir dėmesiu detalėms. Toks dėmesys detalėms užtikrina puikų pritaikymą ir komfortą, taip pat padeda kurti ilgaamžiškus ir kokybiškus produktus. Dauguma žmonių ieško ne tik stilingų akinių, bet ir patogumo bei ilgalaikių sprendimų, o minimalistiniai akiniai puikiai atitinka šiuos poreikius.

3. Šviesios ir ryškios akinių rėmelių spalvos šį sezoną kiekvienam gali sukurti drąsų ir išskirtinį įvaizdį

Dažnai su gėlėmis, saulės šviesa ir maloniu oru siejama vasara ir pavasaris. Tačiau šį rudenį viskas kiek kitaip. Šviesios ir ryškios spalvos atspindi šią pažįstamą sezoninę atmosferą ir sukuria jaudinančią ir linksminančią nuotaiką net pasibaigus šiltajam sezonui. Tokie akiniai padės patraukti dėmesį bei visų žvilgsnius ir išreikšti individualumą. Šių akinių pasirinkimas suteiks modernumo, jaunatviškumo ir naujoviškumo įspūdį. Be to, spalvos turi didelę įtaką nuotaikai. Tokios spalvos kaip ryžtinga geltona, gaivi žalia, drąsi oranžinė ar energinga rožinė gali pridėti energijos, džiaugsmo ir pozityvumo jūsų išvaizdai. Spalvos vis dažniau naudojamos tiek tradiciniuose, tiek moderniuose akinių dizainuose. Tai reiškia, kad kiekvienas gali rasti tinkamą variantą, kuris atitiktų jo asmeninį skonį ir stilių.

4. Retro stiliaus įkvėpti akiniai vėl tampa populiarūs!

Retro stilius pastaraisiais metais vėl įgijo didelį populiarumą. Žmonės vis daugiau domisi praeities mados tendencijomis ir nori suteikti savo įvaizdžiui išskirtinumą ir nostalgijos akcentą. Retro akinių stilius suteikia galimybę išreikšti savo asmeninį skonį ir kitoniškumą šiuolaikiniu būdu. Akinių dizaineriai tiek vyrams, tiek moterims kuria nuostabius pasirinkimus, kuriuose moderniai atsispindi praeities šarmas. Jeigu domitės retro stiliumi arba apie tai norite sužinoti daugiau, užeikite ant šios nuorodos.

Tad akinių nešiojimas yra atsakomybės už savo sveikatą ir geros savijautos dalis. Tai rodo, kad vertinate savo regėjimą ir imatės priemonių jo kokybei užtikrinti. Nuostabu, kad dabar akiniai yra ne tik galimybė jaustis komfortiškai ir išspręsti daugelį akių problemų, tačiau tai gali būti puiki ir išskirtinė stiliaus detalė!

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kas atsitiko,

kad akinių stiklai taip murzintis pradėjo? Juk anksčiau to nebuvo! Metų metus naudojausi Vokietijoje gamintais Fielmann akiniais, ir viskas buvo puikiai. Tačiau po daugybės metų atėjo laikas patvarkyti rėmelius. Tai darė jau čia, vietoje. Deja, nuo tada jie vos per porą valandų susimurzina. Kokia to priežastis?

Bartusevičius \\\\\.../////

Kodė ne geltoni?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS