Artėjant rudeniui svarbu žvilgtelėti ne tik į drabužių spintą, bet ir kosmetinę | Diena.lt

ARTĖJANT RUDENIUI SVARBU ŽVILGTELĖTI NE TIK Į DRABUŽIŲ SPINTĄ, BET IR KOSMETINĘ

  • 0

Nors vasariška šiluma mus vis dar džiugina, bet pažvelgę į kalendorių matome, kad artėja ruduo. 

Tai reiškia, kad reikėtų ne tik peržiūrėti savo garderobą, išsitraukti iš tolimesnių lentynų šiltesnius drabužius ir apavą, bet ir peržiūrėti naudojamas kosmetikos priemones.

Per vasarą oda patyrė daug streso. Juk ją veikė aktyvi saulė, karštis, vėjas, miesto dulkės, jūros druska. Bandydama apsisaugoti, ji pasidarė storesnė, šiurkštesnė, suaktyvėjo riebalinių liaukų veikla. Dėl ilgalaikių šios vasaros karščių, daugelį kamavo padidėjęs prakaitavimas, kuris galėjo sudirgini odą, ją galėjo perštėti. Dėl saulės spindulių aktyviau vyko priešlaikinis odos senėjimas. Kaip prižiūrėti odą rudenį, kad ji atsigautų ir būtų apsaugota nuo artėjančio darganoto oro iššūkių?

Patikrinkite galiojimo terminą

„Tikriausiai visos moterys turi kosmetikos priemonių, likusių iš ankstesnio šaltojo sezono. Manau, kad jos žino, jog jas reikia laikyti sausoje, vėsioje vietoje, kur jų nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai. Artėjant rudeniui, būtina patikrinti turimų priemonių galiojimo terminą ir net jei jis nepasibaigęs, tačiau pastebėjus, kad konsistencija ar kvapas yra pakitę, jų reiktų atsisakyti be jokio gailesčio“, – pataria vaistininkė Jurga Juknevičienė.

Kiekvieną vakarą valantis dantis, lūpas rekomenduojama švelniai pamasažuoti dantų šepetėliu, o einant į lauką reikia nepamiršti apsauginio balzamo, geriausiai su rožių, alavijų aliejais, taukmedžio sviestu, vitaminais.

Pasak pašnekovės, jei vasarą naudojote lengvesnes kosmetikos priemones, tai rudeniui tiks riebesnės, maitinamosios. Veido kremą naudojame kasdien, bet dažnai pamirštame prižiūrėti kaklo odą, kuri nesirūpinant greitai praranda stangrumą. Raukšlelės aplink akis ir suglebęs raukšlėtas kaklas dažnai pirmieji išduoda amžių. Kaklo priežiūrai tinka tos pačios priemonės kaip ir veidui – švelnus šveitiklis, tonikas ir riebesnis kremas. Veido kaukę galima tepti ir ant kaklo. Kremą derėtų tepti švelniais, masažuojamaisiais judesiais.  

Panaikinkite vasaros padarinius

Pasak vaistininkės, vasaros saulei nublankus, paprastai apsaugos priemonės atidedamos į šalį, tačiau apsauga nuo saulės spindulių poveikio reikalinga ir rudenį. Kasdienei odos priežiūrai tinka veido kremas, turintis bent SPF 15. Norinčios atsikratyti per vasarą atsiradusių pigmentinių dėmelių ar strazdanų, turėtų išbandyti balinamojo poveikio kosmetiką, kuri sudėtyje turi medžiagų, stabdančių melanino gamybą – hidrochinono, arbutino, retinolio ar vitamino C.

Vasaros metu odą veikia saulės spinduliai, todėl kaip savotiška apsauginė reakcija susiformuoja apsauginis raginis sluoksnis. Negyvas ląsteles nuo odos paviršiaus pašalinti padės reguliarus odos šveitimas švelniu šveitikliu (pylingu). 

Nepamirškite paakių ir lūpų

„Neelastinga paakių oda yra plona ir labai jautri. Joje greičiausiai atsiranda raukšlelių, kurios išduoda nuovargį ir amžių, todėl šios zonos odą reikia kasdien atidžiai prižiūrėti. Paakiai bus jums dėkingi, jei kas rytą juos švelniai pamasažuosite ledo gabalėliu, pagamintu iš ramunėlių, jonažolių ar kitokio nuoviro ir nusausinusios patepsite kremu. Reikėtų pasirūpinti minkštinančiu ir lyginančiu, specialiai šiai zonai skirtu kremu. Jo sudėtyje ieškokite kofeino, kuris skatina kraujotaką ir kolageno gamybą“, – teigia vaistininkė J. Juknevičienė.

O kas gi nenori turėti gražių lūpų? Kiekvieną vakarą valantis dantis, lūpas rekomenduojama švelniai pamasažuoti dantų šepetėliu, o einant į lauką reikia nepamiršti apsauginio balzamo, geriausiai su rožių, alavijų aliejais, taukmedžio sviestu, vitaminais. Jei naudojate lūpų dažus, rinkitės tokius, kurie drėkina, minkština ir apsaugo lūpas.

Dėmesio prašosi rankos

Karštą vasarą didžiausią poveikį saulė padaro atviroms kūno vietoms – veidui ir rankoms. Ir jei veido oda mes nuoširdžiai rūpinamės, tai rankoms dažniausiai neskiriame pakankamai dėmesio. O joms dėmesio reikia skirti, ypač rudenį, kai orai atšąla. Laikotarpiu, kai lauke jau vėsoka, o pirštines mautis lyg ir per anksti, kasdien tepkite rankas specialiu kremu. Jų yra įvairaus poveikio: maitinantys, drėkinantys, balinantys, apsaugantys nuo šalčio ir vėjo. Rankų odą vertėtų palepinti ir šalavijų ar ąžuolo žievės vonelėmis bei masažais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS