Kaip neapsijuokti per Heloviną? | Diena.lt

KAIP NEAPSIJUOKTI PER HELOVINĄ?

Helovino naktis – puiki proga pakeisti savo įvaizdį ir nustebinti aplinkinius išskirtiniu makiažu, netikėta šukuosena ar originalia vakaro apranga. Kaip paskutinę spalio naktį neapsijuokti ir būti stilingam?

Lietuvoje populiariausi Helovino įvaizdžiai – kraupūs, kaukolėmis išpiešti veidai, grimai su krauju ir tvarsčiais. Vis dėlto pasaulis diktuoja kitokias tendencijas. Populiarėja elegantiški, stilingi ir subtilūs įvaizdžiai. Atkreipiamas dėmesys ne tik į makiažą, bet kuriamas bendras įvaizdis, atsižvelgiant į detales, plaukus bei aprangą.

Viena didžiausių stiliaus klaidų, kurias pastebi stilistė Viktorija Šaulytė – įvaizdžio apkrovimas. Kad ir koks personažas pasirenkamas, svarbu, kad įvaizdis būtų preciziškas, švarus ir lengvas.

„Dar ir dabar labai populiaru tos visos kaukolės ir skeletai, bet mes labai tikimės ir bandėme parodyti, kad tą įvaizdį nebūtinai reikia perkrauti, pridėti ir prisidažyti, o galima pasirinkti, pavyzdžiui, vieną. Jeigu pasirenki ryškesnį makiažą ir šukuoseną, tada galima apsirengti iš savo turimų drabužių, kažkokį elegantišką kostiumėlį ar ryškesnį viršų, ar ryškesnes kelnes, nebūtina visko ant savęs krauti, nes Helovinas“, – pastebi V. Šaulytė.

Neapsiriboti tik juodu akių pieštuku

Vaistinėje dirbanti grožio konsultantė Loreta Petrauskaitė pastebi, kad besiruošdamos Helovinui moterys ir merginos yra linkusios naudoti juodą akių pieštuką, tačiau, pasak jos, yra kur kas daugiau kosmetikos priemonių makiažo kūrimui.

„Baisiam įvaizdžiui puikiai tinka įvairiausių spalvų akių šešėliai, šviesios pudros, intensyvios kontūravimo priemonės ir ryškesni lūpų dažai – burgundinės, juodos, mėlynos ir raudonos spalvos. Labai rekomenduoju mėlynus, violetinius ir pilkus atspalvius. Moterims derėtų naudoti tokias ne kasdieniškas spalvas, kurios suteikia akims intensyvumo ir sukuria sunkumo ant vokų jausmą“, – teigia „Eurovaistinės“ darbuotoja.

Labai rekomenduoju mėlynus, violetinius ir pilkus atspalvius.

„Glow Make-up“ vizažistė ir makiažo kursų dėstytoja Rūta Šapalienė sako, kad Helovino makiažui labai svarbu pasirinkti kokybiškas kosmetikos priemones, kurios nesudirgins jūsų veido odos, rašoma pranešime spaudai.

„Kosmetikos produktus būtina pirkti tik specializuotose parduotuvėse. Jokiu būdu neeksperimentuokite su guašu ar kitais piešimui tinkančiais dažais, nes kiek vėliau jūsų oda gali sulaukti nemalonių pasekmių“, – tikina specialistė.

R. Šapoklienė pataria atsargiai elgtis ir su priklijuojamomis blakstienomis. „Jei renkatės blakstienų eilutes ir pirmą kartą jas klijuojate, vakaro eigoje didelė tikimybė likti be jų. Kitos moterys ir merginos mėgsta priklijuojamus blakstienų kuokštelius, tačiau užsiklijuoti juos pačioms yra žymiai sudėtingiau nei blakstienų eilutes“, – sako visažistė.

Anot jos, norint išlaikyti nepriekaištingą įvaizdį, visgi saugiausias variantas pasirinkti ekstravagantišką blakstienų tušą.

Keletas patarimai šiurpinančio makiažo kūrimui:

Antakių maskavimas

Antakių šukomis sušukuokite antakius sukeldamos juos į viršų.

Braukdamos muilu per antakius, prilipinkite juos prie kaktos.

Padenkite antakių zoną maskuokliu, o vėliau 3-4 sluoksniais birios pudros.

Padenkite visą veidą kremine pudra, kad antakių zona ir veido spalvos susivienodintų.

Žaizdos imitacija

Šiam makiažui reikia latekso, servetėlių, netikro kraujo ir akių šešėlių.

Atkirpkite vieną trisluoksnės servetėlės sluoksnį ir suplėšykite jį į netvarkingus įvairaus dydžio gabalėlius.

Dėkite servetėlę ant pasirinktos veido ar kūno dalies ir makiažo kempinėle padenkite latekso sluoksnį ant viršaus. Palaukite kol nudžius ir kartokite tai kelis kartus.

Sustingusį latekso sluoksnį perkirpkite per vidurį, o vidų nudažykite juodos ar tamsiai rudos spalvos akių šešėliu.

Kempinėle sudrėkinkite dirbtinu krauju ir tapšnodamos prakirptą vietą sukurkite žaizdos imitaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nereklamuokit

ir nepropoguokit sektantu sugalvotos nesamones kur nesamoninga gadinama vaiku psichika ir buna vyksta nepaaiskinami veiksmai neveltui tuose krastuose daugiausia kriminalo ir mes turim pakankamai graziu savu svenciu kuriomis ir galime dziaugtis....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS