Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis | Diena.lt

KASDIENIO MAKIAŽO MAGIJOS PRADŽIAMOKSLIS

Keli lašeliai kreminės pudros, akys, "atsimerkiančios" po keleto brūkštelėjimų per blakstienas tušu, lengvi bronzanto potėpiai, paryškinantys skruostikaulius, ir štai jūs jau pasiruošusi bėgti pro duris. Dieninis makiažas dažnai moteriai jau spėjo tapti tokiu pat įprastu ir kasdieniu ritualu kaip dantų valymas. Tačiau tikrai ne kiekviena žino makiažo meistro Egidijaus Kroco atskleidžiamas paslaptis, kurios veidą priverčia atrodyti taip, lyg su juo padirbėjo ne tik profesionalus vizažistas, bet ir fotošopo meistrai.

Pasiruošimo svarba

"Visų pirma reikėtų nepamiršti atkreipti dėmesio į tai, kad bent pusę gražaus makiažo jūs galite atlikti vien nepamiršdamos tinkamai paruošti veidą tiek prieš dieninį ar progoms skirtą makiažą, tiek ir po jo. Tam puikiai tiks drėkinamasis veido kremas, mat ypač rudens sezonu dėl sustiprėjusio vėjo ir orų kaitos oda yra linkusi sausėti, šerpetoti, dirgintis", – perspėja makiažo meistras. "Padenkite veidą lengvu sluoksniu kremo masažuojamaisiais judesiais, kryptimi nuo veido centro link kraštų, ir jeigu niekur neskubate, išgerkite puodelį rytinės kavos, leisdami kremui kuo geriau įsigerti. Jau po 5–10 minučių vatos tamponėliu pašalinkite kremo perteklių ir tik tada pradėkite veidą dengti kremine pudra. Turiu priminti, kad makiažo pagrindas kiekvienai dienai yra nerekomenduojamas – leiskite veido odai kvėpuoti", – apie pirmuosius žingsnius tobulo makiažo link pasakoja E.Krocas.

Kreminės pudros atspalvį rinkitės pagal žandikaulio ir kaklo spalvą, o tekstūrą dienos metui rekomenduoju rinktis lengvą, vandens pagrindo, kad makiažas nesukurtų kaukės efekto, oda nebūtų apkrauta ir atrodytų natūraliai tolygi, švytinti. Ją denkite kryptimis nuo veido centro link kraštų, tapšnojamaisiais judesiais, puikiausiai – vienu iš populiariausių makiažo pasaulyje tapusiu įrankiu – makiažo kempinėle (Beauty blenderiu). Ja kreminė pudra gerai priglunda prie odos, tolygiai dengiasi, produktas įeina į poras, tokiu būdu naudojama priemonė tampa stipriau maskuojanti. Kreminę pudrą denkite ant viso veido, kuo geriau ją įvesdamos į plaukų augimo liniją, taip pat ausų, kaklo zonas. Nedenkite tik paakių – jaudriausios veido zonos, nes tam naudosime paakių maskuoklį.

Norint atrodyti jaunesnei ir taip, kad makiažo beveik nesimatytų, kosmetikos parduotuvėse ieškokite švytėjimo suteikiančios priemonės.

Paakių maskuoklis, mano nuomone, reikalingiausia priemonė moters kosmetinėje. Tai stebuklas, norint atgaivinti paakius po bemiegės nakties, o galbūt – vakarėlio. Jį rinkitės atspalviu šviesesnį nei jūsų kreminė pudra, kuo lengvesnės tekstūros ir denkite trikampio forma po akimis, taip pat ant T ir smakro zonos. Tai suteiks švytėjimo, skaistumo, veidas atrodys optiškai siauresnis, pailsėjęs.

Visas skystas makiažo priemones svarbu fiksuoti kažkuo biriu, kad makiažas išsilaikytų visą dieną. Nepabijokite išbandyti birios pudros galios – liksite apstulbusios. Ši yra skirta makiažui užfiksuoti, sutolyginti. Rekomenduoju nesivarginti besirenkant atspalvius – įsigykite permatomą, prisitaikančią prie jūsų odos spalvos. Riebiaodėms taip pat puikiai tiks ryžių pudra, kuri yra nematoma, tačiau suteikia maksimaliai matinį efektą. Naudokite ją zonose, kurios greičiausiai pradeda švytėti, o tai dažniausiai būna T (kaktos ir nosies) zonos.

Meskite visas Egipto žemes ir smėlius iš savo kosmetinių, kurie jūsų makiažą padaro purviną ir netolygiai dengiasi – ši priemonė buvo populiari prieš dešimt metų ir makiažo industrijoje seniai laikoma atgyvena. Geriau rinkitės kontūravimo paletę, kuria naudojantis veidas įgaus kontūrus, o norint paryškins skruostikaulius. Trumpiau sakant, ką norėsite – paslėps, o ką norėsite – paryškins.

Tamsią kontūravimo spalvą naudokite po skruostikaulio kaulu, natūralaus plauko kirsto kampo šepetėliu skaidydami sukamaisiais judesiais lūpos kampučio link, o šviesią denkite visur, kur dengėte paakių maskuoklį – anokia čia paslaptis.

Suteikite savo veidui gyvumo nepamiršdamos šilto atspalvio skaistalų ir nenustebkite, jei aplinkiniai klaus, kodėl atrodote laiminga. Taip, tokį efektą suteikia persiko tono skaistalai, kuriuos užtepti galite tiesiog nusišypsodamos sau prieš veidrodį ant skruostikaulių.

Išduosiu, kad norint atrodyti jaunesnei ir taip, kad makiažo beveik nesimatytų, kosmetikos parduotuvėse ieškokite švytėjimo suteikiančios priemonės – highlighterio. Šią skaidykite ten, kur baigiasi skruostikauliai, ant nosytės galo, ant viršutinės lūpos kupidono lanko ir dar šiek tiek – ant smakro ir štai – jūsų veidas jau atrodo nepriekaištingai prižiūrėtas, sveikas, tviskantis ir svarbiausia – gyvas.

Bet tai dar ne pabaiga.

Kad jūsų žvilgsnis įgautų daugiau paslapties, akies lanką pabrėžkite žemės spalvos šešėliais skaidydamos juos į viršų link antakių, tai atlikite puriu apvaliu šepetėliu, kuo švelnesniais judesiais, nes, turiu priminti, kad kuo švelniau – tuo geriau. Nepabijokite pabrėžti blakstienų augimo linijos akių kontūravimu. Rinkitės juodos arba rudos spalvos akių kontūravimo pieštuką, o jei tik yra noras pabrėžti savo išskirtinę, drąsią ir į standartus netelpančią sielą – išbandykite mėlynos arba violetinės spalvos akių kontūravimo pieštuką. Blakstienų tušu lengvu sluoksniu paryškinkite blakstienas. Praėjus kelioms minutėms, jas padažykite dar kartą. Leidžiant nudžiūti blakstienų tušo sluoksniui ir jį tepant dar kartą, blakstienos nesukibs, prailgės ir užsiries. Šie akių makiažo žingsniai ir mažytės paslaptys padės atverti akis, paslėps nuovargį, suteiks daugiau paslapties ir galios jūsų žvilgsniui.

Bene vienas svarbiausių dalykų, kurių taip pat negalima pamiršti, yra antakiai. Juos dieną paryškinti galite šalto tono rudos spalvos šešėliais, o plaukelius sušukuoti antakių tušu. Nepersistenkite – dienos metu jie turėtų atrodyti natūraliai, rinkitės vos tonu ar dvejais tamsesnius šešėlius nei jūsų plaukų spalva ir neabejoju – neapsiriksite. Prašukuokite antakių priekį, labiau tamsinkite antakio galą ir tai jūsų antakius padarys išraiškingus, gražius ir natūraliai atrodančius."

Čiupkite už lūpų kontūro pieštuko, kuris turėtų būti vienu atspalviu tamsesnis, nei būsimo lūpdažio spalva, apveskite lūpų kraštelius taip, kad viršutinė lūpa taptų simetriška ir tokio pat storio kaip apatinė, o kad tai atrodytų kiek natūraliau, paskaidykite liniją link lūpų centro. Tuomet užpildykite lūpas lūpų dažais ir štai – veidrodžio atspindyje jau matau pasitempusią, savimi pasitikinčią ir galinčią drąsiai per gyvenimą žengti moterį. Moterį iš didžiosios raidės. Tik smakrą aukštyn, nes tu neabejotinai to verta. Ir sušnabdžėsiu paslaptį, kad šalto tono lūpų dažai visuomet optiškai balins dantis, o raudonas lūpdažis išryškins tavo akių spalvą, bet tai – tik tarp mūsų... Tegul tavo makiažo rutina tampa meno kūrimu. Nes tai – ne kaukė. Tu man graži ir tada, kai vos pabundi iš grožio miego.

Norinčioms daugiau sužinoti apie makiažą ir jo galią, nerti į meilės sau ir pasitikėjimo savimi pasaulį jau ruošiu naują projektą pavadinimu "Universe of Makeup", kurio tikslas – suteikti galimybę nelankant jokių makiažo kursų ir paskaitų sužinoti, kas, anot mūsų komandos, tinka būtent kiekvienai moteriai individualiai, atsižvelgiant į naujausias kosmetikos priemonių, pasaulinį pripažinimą sulaukusių makiažo meistrų technikų ir Holivudo tendencijas, nepamirštant nemirtingos klasikos prieskonių, koloristikos ir tekstūrų, todėl drįstu ištarti: "Iki greito!"

 

GALERIJA

  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
  • Kasdienio makiažo magijos pradžiamokslis
DMN nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zuikis

Pati mergaitė labai vykusiai pagražinta, bet lūpos, mano manymu, pagadintos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS