Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę? | Diena.lt

KUO PER ŠVENTES PAKEISTI MAŽĄ JUODĄ SUKNELĘ?

  • 0

Didžiosios metų šventės turi tarsi nerašytą aprangos kodą – tikime, jog kaip jas sutiksime ir praleisime, taip jausimės ir ateinančiais metais.

Šis nedidelis prietaras neišvengiamai persikelia ir į garderobą. Rudens ir žiemos kolekcijas kuriantys dizaineriai pristato tendencijas ne tik kasdienybei, bet ir pakilioms Kalėdų bei Naujųjų metų akimirkoms. Kokios svarbiausios šių švenčių tendencijos, pasakoja newmood.lt Stiliaus instituto atstovė Jūratė Stanslovaitytė.

Žėrinčių audinių magija

Niekas nesukuria šventinės nuotaikos efektyviau negu blizgučiais puošti drabužiai. Pašnekovė sako, jog šie metai itin palankūs mėgstantiems žėrinčius, blizgius audinius. „Blizgesys – viena populiariausių šio rudens ir žiemos stilistinių krypčių, tačiau šis sezonas išskirtinis tuo, kad dizaineriai neapsiriboja įprastiniais pasiūlymais, tokiais kaip auksinė suknelė ar sidabru žėrintis kostiumėlis. Yra itin įdomių alternatyvų, kaip stambūs blizgantys žvynai, žėrinčios drabužių aplikacijos ir neoninių spalvų kombinacijos. Spindintys drabužiai derinami su tokiais pat aksesuarais, kuriamos optinės iliuzijos. Tai puikus pasirinkimas kiekvienam, siekiančiam atrodyti drąsiai, šventiškai ir originaliai,“ – pasakoja ji.

J. Stanslovaitytė siūlo įkvėpimo ieškoti ne tik dizainerių kolekcijose, bet ir ankstesnėse epochose. Praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio džiazo atlikėjų stilius (metalinių atspindžių suknelės su kutais), glamūrinis Holivudo aktorių garderobas, žaismingas 80-ųjų įvaizdis, siejamas su klubais ir šokiais (pavyzdžiui, „Studio 54“) – neišsenkami idėjų šaltiniai.

Žemiški, kuklūs, tačiau itin efektingi smėlio, kremo, švelniai rusvos spalvos tonai tinka tiek kasdienai, tiek šventėms.

Kalėdos, Naujieji metai taip pat teminių vakarėlių metas, tačiau jeigu nenorite nusipirkti drabužio tik vienam vakarui, siūlome išsirinkti ansamblį, kuris puikiai tiktų ir kitoms šventinėms progoms: „Norėdami išvengti impulsyvių pirkinių, atsižvelkite į tendencijas ir išsirinkite tai, kas patinka labiausiai. Kokybiška, elegantiška blizgi suknelė tiks ne tik Naujiesiems, bet ir jubiliejui, prašmatniam vakarui teatre ar svarbiai asmeninei progai.“

Klasika ir drąsūs aksesuarai

Coco Chanel yra pasakiusi, jog su maža juoda suknele neįmanoma prašauti, tačiau elegancijos mėgėjams nebūtina apsiriboti tik ja. Šį sezoną dizaineriai siūlo atrasti ir daugiau klasikos veidų, pavyzdžiui, smėlio arba šampano spalvos sukneles. „Prieš keletą metų per mados pasaulį nuvilnijusi camel atspalvių tendencija paliko neišdildomą pėdsaką. Žemiški, kuklūs, tačiau itin efektingi smėlio, kremo, švelniai rusvos spalvos tonai tinka tiek kasdienai, tiek šventėms“, – pasakoja Stiliaus instituto atstovė. Balta, raudona, karališka mėlyna – taip pat puikūs pasirinkimai.

Renkantis vienspalvius klasikinius derinius, lengviausias būdas atrodyti šventiškiau yra derinti juos su išskirtiniais aksesuarais. „Tradicinis patarimas dvejojantiems dėl šventinio įvaizdžio – žaiskite su aksesuarais! Jie per akimirką gali pakeisti ansamblio nuotaiką. Jeigu teikiate pirmenybę klasikinio stiliaus drabužiams, spalvoms, kirpimams, derinkite juos su naujausias tendencijas atitinkančiais aksesuarais, pavyzdžiui, blizgiomis delninėmis, voko stiliaus rankinėmis ar dideliais (angl. statement) auskarais,“ – pataria pašnekovė.

Šią žiemą aksesuarų tendencijos išlieka panašios į praėjusių sezonų: masyvūs auskarai ir vėriniai su etniniais arba gamtos motyvais, auksinės detalės, didelės apyrankės, vis dar aktualūs tarpusavyje derinami skirtingi, asimetriški auskarai.

Linksmi raštai ir energingos spalvos

Ekspertė pastebi, jog net per šventes pirkėjai siekia žvelgti į priekį ir mąsto apie ateinančių metų tendencijas, kartais net pritaiko tai, kas buvo pristatyta ant pavasario – vasaros kolekcijoms skirtų podiumų. Šventinę nuotaiką kuria ne tik prabangūs klasikiniai ansambliai ar žvilgančios suknelės su aksesuarais, bet ir margi, linksmi, netradiciniai raštai – stambūs tamsių gėlių žiedlapių ornamentai, bohemiški motyvai, šiuo metu itin madingi gyvūnų raštai.

„Bet koks derinys, neįprastas kasdienybėje, pakylėjantis ir sukuriantis ypatingą nuotaiką, yra tinkamas šventėms,“ – pažymi atstovė.

O kaip dėl spalvų? Kol vieni remiasi astrologų patarimais ir domisi laimę nešančiomis spalvomis, mados gerbėjai kreipia dėmesį į Pantone spalvų instituto rekomendacijas ateinantiems metams. 2019 metų spalva neseniai buvo paskelbtas gyvojo koralo (angl. living coral) atspalvis. Ateinančiais metais madingos ir kitos ryškios, kūrybingai iš gamtos pasiskolintos spalvos, pulsuojančios gyvybe ir energija. Pasitikti Naujuosius metus dėvint šių tonų drabužius arba aksesuarus – pasirinkimas, sufleruojantis, jog einate koja kojon su naujausiomis tendencijomis.

GALERIJA

  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
  • Kuo per šventes pakeisti mažą juodą suknelę?
Kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS