Lietuvos moterys neįsivaizduoja kasdienybės be blakstienų tušo | Diena.lt

LIETUVOS MOTERYS NEĮSIVAIZDUOJA KASDIENYBĖS BE BLAKSTIENŲ TUŠO

  • 2

Gražiausius savo bruožus paryškinti, o trūkumus – paslėpti. Tam moterims ir buvo sukurta dekoratyvinė kosmetika. Daugelis dailiosios lyties atstovių ją naudoja kasdien ir neįsivaizduoja savo gyvenimo be šių grožio priemonių. 

Rytais besigražindamos moterys visų pirma paryškina akis, o blakstienų tušas yra dažniausiai naudojama dekoratyvinės kosmetikos priemonė, be kurios neįsivaizduojamas dekoratyvinės kosmetikos krepšelis. Tai patvirtina „Camelia“ vaistinių tinklo atlikta apklausa, kurios metu pasisakė 864 moterys.

Šiuos rezultatus patvirtina ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Spinter tyrimai“ visoje šalyje atliktas tyrimas, kurio metu net 45 proc. apklaustųjų prioritetą teikia akių gražinimo priemonėms: blakstienų tušams, akių pieštukams ir šešėliams.

Norite pailginti ar sutankinti?

Kaip teigia „Smilga beauty lab“ dėstytoja ir visažistė Ieva Damulienė, blakstienų tušų pasirinkimas yra labai didelis. Svarbu žinoti, kokio rezultato tikitės: ar norite pailginti, sutankinti ar užriesti blakstienas. Atitinkamą tušą ir reikėtų rinktis.

„Svarbiausias kriterijus renkantis blakstienų tušą, kiek galite skirti pinigų ir kokius reikalavimus jam keliate. Jei blakstienos trumpos, norisi jas pailginti. Jei jos ilgos, bet neturite jų daug tai norėsis tankinančio“, – teigia visažistė.

Renkantis blakstienų tušą labai svarbu atkreipti dėmesį ir į jo šepetėlį, nes nuo formos priklauso rezultatas. Jei norite užriesti blakstienas, patartina naudoti išlenktą šepetėlį. Tuo tarpu blakstienas pastorins ir blakstienų apimtį sutankins ovalus tankus šepetėlis. Klasikinės formos tankus šepetėlis ne tik pastorins, bet ir suteiks blakstienoms natūralaus tankumo efektą.

„Šiuo metu rekomenduočiau naudoti blakstienų tušus su guminiais šepetėliais, nes jie būna mažesni, su jais lengviau pasieksime blakstienų augimo liniją. Taip pat juos paprasčiau plauti ir dezinfekuoti“, – pataria visažistė I. Damulienė.

Vandeniui atsparus tušas retam naudojimui

Jai antrina ir vaistininkė Kristina Zacharevič: „Reikėtų žinoti, kokio blakstienų tušo jums reikia, o mes galime pasiūlyti didelį dekoratyvinės kosmetikos asortimentą, iš jo tikrai galima išsirinkti būtent jums tinkamą kosmetikos priemonę. Kad nepasimestumėte blakstienų tušų gausybėje, siūlome kreiptis į vaistinėse dirbančiu konsultantus. Jie mielai patars ir padės išsirinkti tinkamą dekoratyvinės kosmetikos priemonę“, – teigia vaistininkė.

Jeigu moteris yra aktyvi ir daug sportuoja, jai reikėtų naudoti vandeniui atsparų tušą. Taip pat tokį tušą patartina rinktis ir riebią odą turinčioms moterims. „Jei jūsų vokai ir paakių oda linkusi riebaluotis rekomenduočiau naudoti atsparų vandeniui tušą, jis padeda išvengti tušo žymių aplink akis“, – teigia visažistė I. Damulienė.

Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, jog tokie tušai padengia blakstienas nematoma plėvele, kuri ne tik apsaugo nuo vandens, bet ir neleidžia blakstienoms ir akių odai kvėpuoti. Dėl nuolatinio deguonies stygiaus blakstienos stipriai išsausėja, dėl to jos ima lūžinėti ar netgi kristi. Todėl nepatartina tokio tušo naudoti kiekvieną dieną.

Laikykite sausoje vietoje

Dažna moteris rytais gražinasi vonios kambaryje, dėl to neretai ten ir palieka kosmetikos priemonių krepšelį, tačiau drėgna aplinka gali pakenkti kosmetikai, pakeisti jos konsistenciją. Norint to išvengti, reikia grožio krepšelį laikyti sausoje vietoje, vengti labai šiltų, saulėtų vietų. Jeigu blakstienų tušą nešiojatės rankinėje, įsitikinkite, jog jis ne tik gerai užsuktas, bet ir įdėtas į krepšelį, kuris apsaugo nuo saulės. Patartina naudoti blakstienų tušą vienu patepimu, nepumpuojant oro į indelį. Jį panaudojus kuo tvirčiau užsukti. Be to, blakstienų tušą patartina keisti kas 3 mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

marija

o man labai gražu ,kai merginos ,o ir jau pensininkės gražiai pasidažo blakstienas ,tiesiog akys ryškesnės ir veidas atrodo išraiškingesnis >deja ,labai nepatinka kai merginos prisiklijuoja dirbtinas blakstienas ir jas stipriai nudažo užriesdamos ,jau tada man jų akys primena karvės akis .Manau viskas gražu kas yra daroma saikingai ir tinkamai .

Moteris

Nesuprantu, kaip galima save bjauroti ir žaloti savo sveikatą su kažkokia chemija. Kam apgaudinėti aplinkinius? Kokia esi, tokia ir būk. Būk savimi, o ne pajacu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS