Odos priežiūros naujovės: kremuose – juodieji perlai ir ožkos priešpienis | Diena.lt

ODOS PRIEŽIŪROS NAUJOVĖS: KREMUOSE – JUODIEJI PERLAI IR OŽKOS PRIEŠPIENIS

  • 1

Kokį kosmetikos produktą galima pagaminti iš gintaro dulkių? O iš juodųjų perlų? Kai verslininkams kyla tokių klausimų, jie vis dažniau atsigręžia į mokslininkus.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) mokslininkai farmacininkai pastebi, jog šalies verslo susidomėjimas taikomųjų mokslinių tyrimų galimybėmis auga.

Bendradarbiaujant su verslo įmonėmis, (LSMU) Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centre sukuriama nemažai inovatyvių odos priežiūros produktų. Moderniose laboratorijose gaminami kremai, geliai, tepalai, purškalai ir kitos odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje – retos, vertingos veikliosios medžiagos, išgautos pasitelkus biotechnologijas ir pažangius mokslinius tyrimus, rašoma pranešime spaudai.

Per pastaruosius ketverius metus taikomųjų mokslinių tyrimų, atliktų vietos bei užsienio įmonių užsakymu, LSMU farmacininkai atlieka vis daugiau. Verslo užsakymu mokslininkai jau yra sukūrę odos priežiūrai skirtų produktų su tokiais inovatyviais ingredientais, kaip Negyvosios jūros mineralai, augimo faktoriai, augalų kamieninės ląstelės, placenta, ryžių vanduo, ožkos priešpienis. Neseniai jiems teko dirbti ir su tokia retenybe kaip juodieji perlai.

Vienas iš pastarojo meto įdomių ir technologiškai pažangių gaminių sukurtas LSMU Farmacijos fakulteto Vaistų technologijos ir socialinės farmacijos katedros ir Farmacinių technologijų instituto mokslininkams bendradarbiaujant su Šiaulių verslininkais. Pagamintos natūralios sudėties odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje –  veikliosios medžiagos iš rudųjų dumblių ir biotechnologiniu būdu sukurto eksopolisacharido iš jūros planktono.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

oho

del abejotino grozio kencia vargsai naujagimiai oziukai.Priespienis yra gyvibiskai svarbus tiek zmoniu tiek ir gyvunu naujagimiams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS