Populiarūs mados tinklai atsisako moherio | Diena.lt

POPULIARŪS MADOS TINKLAI ATSISAKO MOHERIO

  • 7

Tarptautiniai mados tinklai - H&M, „Zara“ ir „Gap“ - atsisako moherio. Taip jie reaguoja į gyvūnų teisių organizacijos PETA vaizdo įrašą, kuriame nufilmuota, kaip kankinamos angoros ožkos. Įrašas darytas fermoje Pietų Afrikoje.

H&M, „Gap“, „Arcadia“ („Topshop“, „Miss Selfridge“) ir „Inditex“ („Zara“, „Pull&Bear“ ir „Massimo Dutti“) pareiškė, kad nuo 2020 metų savo rūbuose ir medžiagose nebenaudos moherio.

Ispanijos įmonė „Inditex“ pasmerkė „žiaurią praktiką Pietų Afrikos angoros ožkų fermose, kurią atskleidė PETA. Įraše matyti, kaip ožkos už ragų ir kanopų tempiamos kirpimui, už uodegos pakeliamos į viršų ir tada metamos ant žemės.

JAV drabužių gamintoja „Gap“ pabrėžė, kad „labai rimtai vertina gyvūnų gerovės klausimą“. Britų „Arcadia“ grupė pareiškė esanti susirūpinusi dėl PETA vaizdajuostės.

 

 

H&M ir „Inditex“, jų pačių duomenimis, naudoja tik mažus kiekius moherio, kiti tinklai atitinkamos informacijos nepateikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

svarstykles

ot jau kokie. Nieks nesako vaiksciot nuogiems, bet sitaip zalot gyvunu irgi nebutina. Viska daro kuo pigiau, konvejeriu. Kai maxima paskelbia, kad pardavines tik laisvai lakstanciu vistu kiausinius, tai nieks nesitycioja, o sis vaizdelis pasirode kazkam normalus? Juk galima skatinti kruopstesni darba, kazkokie nuskausminamieji, "laisvos ganyklos" a la kaip vistoms ar kazka panasaus. Taip, kaina vilnos isaugtu, bet kas noretu, tas pirktu. Tai ir vilkas sotus, ir, bukvaliai, avys sveikos...

Na taip

geriau prekybos tinklams menkaverčius, iš velniai žino kokios plasmasės padarytus siūlus už atominę kainą pardavinėt, nei natūralų ir gerą produktą.Seniai neperku.Nes numezgus ką nors net 1 sezono neišlaiko.Gali pirkt kad ir brangiausius-visur ,,padielka"...Darbo gaila..

Irina

Aš nuo šios dienos irgi atsisakau rūbų su moherio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS