Darbas iš namų gali būti produktyvesnis ir ekologiškesnis | Diena.lt

DARBAS IŠ NAMŲ GALI BŪTI PRODUKTYVESNIS IR EKOLOGIŠKESNIS

Didžiojoje Britanijoje atliktas pilotinis eksperimentas atskleidė, kad darbuotojai dirba produktyviau, yra laimingesni ir turtingesni, jei neina į biurą.

Nors užsienyje darbas iš namų jau ne naujiena, „O2“ telekomunikacijų bendrovės atliktas pilotinis bandymas dar kartą įrodė, kad tai gali būti naudinga, rašo „The Telegraph“. Apklausa parodė, kad jauni darbuotojai darbą iš namų laiko teise, o ne privilegija.

Dirbti iš namų buvo leista 3 tūkst. darbuotojų, tik 125 visgi pasirinko darbą biure. Eksperimento metu buvo sutaupyta 36 tūkst. litų kelionės į darbą išlaidų. 14 proc. prisipažino, kad daugiau laiko turėjo praleisti su šeima. 36 proc. dalyvių teigė, kad jų darbas iš namų buvo produktyvesnis.

1000 valandų, kurios būtų buvę praleistos keliaujant į darbą, buvo skirtos darbui. Taip pat darbuotojams liko daugiau laiko miegoti ir ilsėtisEksperimento ataskaitoje skelbiama, kad Didžioji Britanija per metus galėtų sutaupyti 15 mldr. Svarų (60 mlrd. litų). Taip pat nauda būtų gamtai dėl mažesnio transporto naudojimo. Eksperimento metu biure elektros sunaudojimas sumažėjo 12 proc., o vandens – 53 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rolka

Cia tikra teisybe. Turejau proga ta pati darba dirbt ir biure ir namie. Namuose daug geresne nuotaika buna ir niekas netrugdo. Minusas tik tas, kad kai kuriem zmonem reikia biuro kad prisiverstu dirbt. Labai lengva pradet tinginiaut

Valys

Taigi namuose gali dirbti tiktai tie, kurie turi reikalus su informacija ir jos apdorojimu. Bet mes negalime būti sotūs informacijos failais, mums reikalingas šiltas būstas ir kuo apsirengt apsiaut. O visa tai turi būti materialiame pasaulyje, ne virtualioj iformacijos erdvėj.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS