Čiupk kastuvą, sodink ąžuolą ir prisimink šeimos vertybes | Diena.lt

ČIUPK KASTUVĄ, SODINK ĄŽUOLĄ IR PRISIMINK ŠEIMOS VERTYBES

  • 0

Šiandien Kaune pradedami dalinti nemokami ąžuolai. Visi, norintys gauti ąžuolą, turėjo galimybę registruotis iniciatyvos „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ organizuotai akcijai.

Tokių ąžuolų Kaune, Vilniuje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Utenoje, Panevėžyje, Kupiškyje ir Marijampolėje bus išdalinta arti tūkstančio.

Visoje Lietuvoje sodinti ąžuolus šį savaitgalį pasirinkta neatsitiktinai. Artėja Tarptautinė šeimos diena, minima gegužės 15 dieną, kuri kasmet primena apie šeimos vertybes, vertę. „Sodinti ąžuolą su visa šeima, artėjant Tarptautinei šeimos dienai, yra stiprus veiksmas. Tai puiki proga pakalbėti su savo vaikais ką mums reiškia Lietuva, gimtoji šalis, ką mums reiškia būti lietuviais, dar kartą priminti jiems koks svarbus žmogaus ryšys su gamta, žeme ir tauta.“ – pasakoja iniciatyvos „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ savanorė, keturių vaikų mama Aurelija Martūnienė.

Kaune ąžuolai dalinami prie centro „Drobė“. Jo projektų vadovė Rima Čivaitė pasakoja: „Su istorija, su polėkiu, su ypatingom erdvėm ir naujom idėjom – tokia šiandien yra Kauno „Drobė“. Tai centras, skirtas nestandartinius verslus vystančioms įmonėms, smulkių verslininkų krautuvėlėms. Save pozicionuojam kaip atsakingo ir socialaus verslo įmonę, todėl pritariam tokioms iniciatyvoms, kaip „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ ir tapome jų partneriais. Šiandien prie centro „Drobė“ dalinami ąžuolai kauniečiams, ateityje turime daug įkvepiančių idėjų, kurias ketiname vystyti drauge.“

Iniciatyva “Milijonas ąžuolų Lietuvai“ jau treti metai visoje Lietuvoje skleidžia ąžuolų sodinimo idėją. Ji skirta stiprinti kiekvieno lietuvio ryšį su savim, gimtuoju kraštu, skatinti bendrystę. Sodinant ąžuolus siekiama, kad kiekvienas būtų pasodintas sąmoningai ir susikaupus, su gražiais palinkėjimais augalui, žemei ir tautai. Visi sodinami ąžuolai yra išdaiginti iš lietuviškų gilių. Tai ilgametis projektas, prie kurio kviečiami jungtis ir pavieniai asmenys, šeimos, ir įstaigos, ir bendruomenės, taip pat užsienyje gyvenantys tautiečiai.

Vardinio ąžuolo šį pavasarį negavusius, tačiau Kaune, sostinėje ir aplink gyvenančius, iniciatyvą „Milijonas ąžuolų Lietuvai“ palaikančius, tautiečius kviečiami šį sekmadienį, gegužės 13 d. 12 val. į visuotinį ąžuolų sodinimą Dūkštų ąžuolyne.

Iniciatyvos organizatoriai ragina: “Paminėk Tarptautinę šeimos dieną prasmingai - griebkit namiškius, kastuvą, kirvį, pirštines, kibirą ir atvažiuokit 12 val. į Dūkštų ąžuolyną. Bus sodinama keli šimtai ąžuolų, tačiau jeigu nori būti tikras, kad vienas tikrai teks tau ar tavo šeimai - rezervuok ąžuolą el. paštu: milijonasazuolu@gmail.com”.

Visi pasodinti ąžuolai bus registruojami į specialų visos Lietuvos registrą internetinėje svetainėje www.milijonasazuolu.lt ir skaičiuojami, šiuo metu kuriamas pasodintų ąžuolų žemėlapis.

GALERIJA

  • Čiupk kastuvą, sodink ąžuolą ir prisimink šeimos vertybes
  • Čiupk kastuvą, sodink ąžuolą ir prisimink šeimos vertybes
  • Čiupk kastuvą, sodink ąžuolą ir prisimink šeimos vertybes
  • Čiupk kastuvą, sodink ąžuolą ir prisimink šeimos vertybes
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS