Gamtininkas paaiškino, kaip žiemą lengvai atskirti medžius | Diena.lt

GAMTININKAS PAAIŠKINO, KAIP ŽIEMĄ LENGVAI ATSKIRTI MEDŽIUS

Žiemą, kai medžiai numetę lapus, jų rūšis nesunkiai galime atskirti pagal pumpurus, kurie – labai skirtingi, sako gamtininkas Almantas Kulbis.

„Labai lengva atskirti šermukšnio pumpurus, kurie yra pailgi ir plaukuoti, buko, skroblo – ilgi, ploni pumpurai, uosio – visiškai juodi“, – aiškina gamtininkas.

Jo teigimu, kartais klaidingai manoma, kad stori pumpuro žvynai apsaugo pumpuro viduje esančius žiedus, lapelius nuo žiemos šalčio, tačiau iš tiesų žvynai saugo viduje esančias lapelių užuomazgas nuo vandens išgarinimo.

Vadinamieji „kačiukai“ taip pat yra pumpurai. „Tai, ką mes matome, – pūkuotus, pilkus „kačiukus“ – yra būsimi žiediniai karklų, blindžių pumpurai“, – pasakoja A. Kulbis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

divine santaz

Gerbiamos ponios ir ponai, norėdami geriau išvalyti savo finansų įstaigos valdymo platformą ir visada įtakoti mūsų buvimą, kad galėtume pasiūlyti kokybišką paslaugą, mes informuojame savo klientus, kad tie, kurie užsisakys mūsų paslaugą, gaus 25 % visų jų kito prašymo dėl finansavimo pirmojo etapo ir vietoj 3% palūkanų normos, paklausa bus 2% antrojo etapo. Ne sukurta kaip finansų įstaiga, o bendrovės direktorius pakartoja tarptautinę paslaugą, prašydamas jūsų pagalbos, kad galėtume pasiekti savo tikslą. pašto adresas: financiercredit@mail.com             divine.santaz@gmail.com ačiū !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS