Gamtosaugininkai: ar tikrai vilkas – baisiausias miško žvėris? | Diena.lt

GAMTOSAUGININKAI: AR TIKRAI VILKAS – BAISIAUSIAS MIŠKO ŽVĖRIS?

  • 6

Neries regioninis parkas socialiniame tinkle "Facebook" pasidalijo šokiruojančia nuotrauka, kurioje matyti pievoje gulintis negyvo tauriojo elnio kūnas be galvos.

Negyvas elnias buvo rastas antradienį Vievio seniūnijoje, Bražuolės botaniniame draustinyje.

Gamtosaugininkų teigimu, šiuo metu vyksta elnių ruja. Tačiau ragų karūnomis pasidabinę elnių patinai vilioja ne tik pateles, bet ir brakonierius.

"Pasirodė naujienos, jog kitiems metams siūloma beveik dvigubai padidinti vilkų medžioklės kvotą. Tačiau ar tikrai vilkas – baisiausias miško žvėris? Mūsų nuomone – ne! Tai – žmogus. Šalyje turime apie 30 000 medžiotojų ir 300 vilkų. Ir dar turime štai tokių dvikojų "žvėrių", kurie žudo gyvūnus... tik dėl trofėjo. Dėl ragų", – kritikos medžiotojams ir brakonieriams socialiniame tinkle negailėjo regioninis parkas.

Gamtosaugininkai prašo visų būti pilietiškais ir atsakingais. Miške pastebėjus įtartinus asmenis ar veiksmus (išgirdus šūvius, naktį pastebėjus prožektorius miškuose, laukuose ir pan.) nedelsiant skambinti 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Njzns

Prie ko cia medziotojai cia brakonieriu darbas

Algis

Tai ne, ne vilkai, Lietuvos miškuose baisiausi liūtai ir tigrai. Ar nesuprantat ar nenorit suprasti? Ūkininkai augina avis tam, kad turėtų pajamų, o vilkai jas papjauna. Galvokit galvomis, o ne kita vieta. Kad tokie gudrūs nuvažiuokit pas tuos žmones ir parodykit kaip reikia apsaugoti avis. Gailimės vilkų, pagailėkit žmonių.

patys

21A baisiausi ir slyksciausi tai 141 diplomuotas /avinas/ balsuojantis uz to /pono/ nora nesilaikant jokiu istatymu ir dar juos keiciant jei /ponui/ ty mafijai to reikia......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS