Laukinės Kunigiškių gamtos dovanos | Diena.lt

LAUKINĖS KUNIGIŠKIŲ GAMTOS DOVANOS

"Gal jums atrodys, kad aš seku pasaką, bet tai yra tikra tiesa", – perspėjo jau jau kelerius metus Palangoje, o tiksliau – Kunigiškėse gyvenanti gerai kauniečiams pažįstama Danutė Kunčienė, išgarsėjusi Lietuvoje propaguodama sveiką mitybą ir gyvenseną, įkurdama Žolinčių akademiją, vadovaudama sveikatingumo stovykloms ir darydama aibę kitų naudingų visuomenei dalykų. Bet grįžkime į Kunigiškes, kur dabar savo sodyboje gyvena iš Kauno atsikėlusi, bet jo nepamirštanti Danutė.

"Džiaugiuosi čia, taip arti gamtos, įsikūrusi. Žiemą vasarą mano sodybą lanko bičiuliai iš laukinės gamtos. Pernai rudenį džiugino stirnų būrelis prie sodybos tvoros. Stirnas labai domino rudeninės gėlės, nuo kurių jos nenuleisdavo akių. Pagalvojau, kad grožėjosi augalais. Jie, matyt, taip susižavėjo stirnas, kad vieną rytą pastebėjau prie namelio durų miegančią stirnaitę. Ją matė ir kaimynas, kuris buvo nepaprastai to vaizdo nustebintas. Beje, stirnos lankydavo sodybą ir žiemą. Supratau, kad turiu atsidėkoti joms už draugystę, pasitikėjimą – palikdavau už sodybos tvoros šiems gyvulėliams vaišių", – pasakojo Danutė.

Sodybos šeimininkė šį pavasarį kieme iškėlė zylutėms trylikos metų senumo patogų būstą, kurį Danutė parsivežė iš Kauno. Tame inkile zylutės perėdavo per sezoną du kartus. "Šiemet mano kieme iškeltame inkile zylių pora apsigyveno balandžio 10-ąją. Labai knietėjo sužinoti, kiek ta porelė išaugins zyliukų. Ir man pavyko tai sužinoti, nes teko laimė ankstų rytą stebėti, kaip tie zylių mažyliai išskrido iš inkilo. Jų buvo net keturi. Negalėjau suprasti, kaip jie ten, tame mažame inkilėlyje, galėjo visi sutilpti. Tiesa, ketvirtasis delsė palikti savo būstą, bet vienas iš tėvų jį vis drąsino ir vos ne tempte ištempė iš inkilo. Suprantama, po pirmojo mažylių skrydžio zyliukai sukėlė kieme šiokį tokį triukšmą, garsiai pranešdami pasauliui apie savo atėjimą. Netoli sodybos buvęs stirniukas, matyt, išgirdęs neįprastą čirškėjimą, atėjo pasmalsauti, kas dedasi mano kieme, o man pro langą pavyko užfiksuoti šį nuostabų reginį", – džiaugėsi Danutė.

Birželį sodybos šeimininkė įamžino dar ne vieną neįprastą kieme reginį – vestuvinį kurapkų šokį, besimankštinančią griežlę. Pastarasis paukštis tikrai retas sodybų svečias.

GALERIJA

  • Laukinės Kunigiškių gamtos dovanos
  • Laukinės Kunigiškių gamtos dovanos
Danutės Kunčienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Virginija stukniene

Aciu kad jus esate.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS