Papūga Albiniukas išgarsėjo užtraukusi lietuvių liaudies dainą | Diena.lt

PAPŪGA ALBINIUKAS IŠGARSĖJO UŽTRAUKUSI LIETUVIŲ LIAUDIES DAINĄ

Kalbanti papūga Albiniukas tapo garsia, kai išmoko traukti lietuvių liaudies dainą „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“. Tačiau dėl iškalbingos papūgos jos šeimininkui ne kartą teko rausti prieš kaimynes.

Šiauliuose gyvenantis gyvūnų mylėtojas Saulius Tamulis pilkąją Afrikos papūgą (žako) pasirinko dėl šiems paukščiams būdingų gabumų.

„Ši rūšis yra pati kalbingiausia, mokosi geriausiai. Kai trijų mėnesių parsivežiau, visai nieko nemokėjo“, – savo pasirinkimą aiškina Albinuko šeimininkas.

Jis pasakoja, kad papūga pirmus žodžius išmoko būdama pusės metų. Paukštis pirmiausia pradėjo tarti namuos gyvenančio šuns vardą ir išmoko kviesti šunis ir kates. Vėliau, pasak Sauliaus, jis papūgą pradėjo mokyti patriotinių dalykų, kaip antai Lietuvos himno ir lietuvių liaudies dainos „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos“.

Albiniuko šeimininkas pasakoja, kad imlios papūgos nereikėjo raginti skanėstais, užteko ją sudominti.

Albiniuko dainavimo klausykitės laidos „Mūsų gyvūnai“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

Niekaip nesuprantu tokių straipsnių rašytojų-rašo apie vieną gyvūną, įdeda visai kito gyvūno nuotr. Jeigu rašoma apie žako, tai prie ko čia aros nuotr.? Negi taip neįmanoma surasti žako nuotraukų? Labai sudėtinga?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS