Rumunijoje nušautas lokys, kuris suėdė ožką ir įsibrovė į mokyklos teritoriją | Diena.lt

RUMUNIJOJE NUŠAUTAS LOKYS, KURIS SUĖDĖ OŽKĄ IR ĮSIBROVĖ Į MOKYKLOS TERITORIJĄ

  • 0

Rumunijos policijos pareigūnai antradienį nušovė rudąjį lokį, siautėjusį vienos tuščios centrinio Mierkuria-Čuko miesto mokyklos teritorijoje ir gąsdinusį vietos gyventojus.

Vietos policijos pareigūnai pranešė, kad antradienio rytą lokys atėjo į vieno vietos gyventojo kiemą, jame susimedžiojo ožką, o paskui perlipęs tvorą pateko į vasarą ištuštėjusios mokyklos kiemą.

„Lokys sumedžiojo ir suėdė ožką, o paskui dar keletą kartų nusnūdo. Negalėjome jo atsikratyti“, – sakė vietos valdžios pareigūnas Sandoras Petresas naujienų agentūrai „Mediafax“.

Po kelių valandų pareigūnams pavyko įvaryti žvėrį į atokią vietą ir jį nušauti. Pasak S. Petreso, pareigūnai nerado, kas jį būtų užmigdęs.

Incidentas įvyko praėjus dienai po to, kai netoliese esančiame Brašove lokys sužalojo du zoologijos sodo prižiūrėtojus, užėjusius į narvą su dviem lokių patelėmis ir vienu jaunikliu.

Pasak vietos pareigūnų, zoologijos sodo prižiūrėtojai nesilaikė saugos reikalavimų. Prieš įeidami į narvą jie turėjo plėšrūnus iš jo perkelti kitur.

Manoma, kad Rumunijoje gyvena daugiau nei 6 tūkst. rudųjų lokių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS