Akistata su agresyviu šunimi: kaip apsisaugoti? | Diena.lt

AKISTATA SU AGRESYVIU ŠUNIMI: KAIP APSISAUGOTI?

  • 2

Policija pradėjo tyrimą dėl Kretingos rajone šunų užpultos moters. Du vokiečių aviganių veislės šunys apdraskė gyventojos drabužius, sulaužė akinius. Taip pat nuo aviganių nukentėjo ir du nedideli moters šunys. Vienas iš jų vėliau nugaišo.

Kinologas Karolis Grigaliūnas LNK papasakojo, kaip apsisaugoti, jeigu užpuolė agresyvus šuo.

– Kaip atpažinti agresyvų šunį?

– Pirmas ženklas – sustingęs šuo. Gamtoje tai, kas sustingę, yra ne natūralu ir kelia grėsmę. Jeigu eičiau ir pamatyčiau, kad mane stebi sustingęs šuo, tai būtų pirmas ženklas, kad ten laukia grėsmė.

– Ką tokiu atveju reikėtų daryti?

– Jeigu šuo yra sustingęs, jam yra keliama grėsmė. Jis ją jaučia, tai aš, kaip šeimininkas, kiek įmanoma turėčiau neįžengti į jo erdvę ir nepaliesti tų emocijų, kad jis galėtų jas labiau išreikšti. Bandyčiau pasišalinti ir duoti kelią tam šuniui. Aš nuimu savo kūno kalbą, savo poziciją, geriau nueiti šonu. Nerodyti aiškios konfrontacijos šuniui.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Tai loti, šaukti ant jo ar pradėti bėgti – nereikėtų?

– Kai šuo yra sustingęs, tai jis ruošiasi – laukia starto. Kai kažkas jį duos, tai tada šuo gali išsilieti. Jeigu šuo sustingęs, aš stengčiausi nueiti atbulomis, neatsukus nugaros, kad nebūtų ženklas jam pribėgti. Stebėdamas jį traukčiausi. Ramiai, tarsi sakant, aš nenoriu nieko bendro. 

Jeigu atbėgęs šunelis loja, dažniausiai mažų veislių, tai ramiai. Jei esate su šunimi ar vaikais, tai aš darau taip, kad aš būnu  šone, jie būna už manęs, ir aš būsiu tas, kuris apginsiu. Aš tiesiog išlaukiu ir neduodu jiems spaudimo ir didelio kontakto. Dažniausiai jie paloja ir aš tada kažkurioje vietoje žingsnį „užvažiuoju“. Ir dažniausiai jis apsisuks ir nueis. Kai apsisuko ir nuėjo, tada jam galima truputį „druskos patrupinti“ ir treptelėti koja, kad tikrai nueitų. Kai jau apsisprendė nueiti, tada viskas – aš tave nuveju.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Aš tiesiog nušoviau tokį šunį ir baigta. Savininkas verkė po to. O man kas ?

Anonimas

Dažnai rytais sportuoju Kaune Kalniečių parke ir ten vaikšto pensininkės su palaidais šunimis kurie yra egresiviai pribėgę loja ,savininkės paguodžia ,kad nebijokit jis nepiktas ,bet kodėl aš turiu bijoti.Aš nusprendžiau ginklų parduotuvėje įsigyti dujini balionėlį ir jį panauduoti ne prieš šunį ,o papurkšti savininkei į akis ,tai gal tada turės pamoką ,kad šuo turi būti su pavadėliu ir antsnukiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS