Ventėje šeimininkauja lapė | Diena.lt

VENTĖJE ŠEIMININKAUJA LAPĖ

Turistus Ventės rago ornitologijos stotyje jau gerą mėnesį džiugina neįprastas šiai vietai gyventojas. Paukščių žiedavimo stotyje įsikūrė ilgauodegė lapė ir kol kas ji čia jaučiasi lyg namuose.

Nebaikšti, bet smalsi gražuolė netoli paukščių gaudyklių buvo išsiraususi urvą ir jame susilaukė kelių lapiukų. Ornitologai netrukdė jaunai mamai, tad lapė sėkmingai išaugino palikuonių vadą.

„Dabar jau lapiukai pradingę, tik vieną dar matėme. O pati ilgauodegė dažniausiai dienas leidžia šalia esančioje didžiulėje pievoje, peliauja. O prie paukščių ji nelenda. Vieną vištą tik išnešė ir viskas“, – tikino Ventės rago ornitologijos stoties vedėjas Vytautas Jusys.

Daili, iš pažiūros sveika lapė Ventėje, rodos, apsistojo ilgam. Laukinis gyvūnas visai nesibaido turistų, net priešingai – mielai pozuoja prieš fotoobjektyvus.

Nors į Ventės rago ornitologijos stoties tinklus papuola tūkstančiai sparnuočių, lapė į juos nelenda lengvo grobio.

„Konkurentų jai čia nėra, tad peliauja iki soties. Net žmonėms žiūrint ji puikiai medžioja. Kartais, kai atsibosta žmonių dėmesys, patraukia tinklų link“, – tikino V.Jusys.

Tikėtina, kad lapė apsistojo Ventėje dėl turistų numetamo maisto.

„Tai nėra įprastas reiškinys. Tačiau ir ji yra gamtos dalis. Vardo dar nedavėme, reiks skelbti konkursą“, – šypsojosi pašnekovas.

Ilgus metus Ventės rage turistų dėmesį traukė žmonių nesibaiminantis gandras. Po kelerių metų lyg naminiu gyvūnėliu šios rūšies sparnuočiu džiaugėsi ir nidiškiai. Tačiau tikėtina, kad paukštis nustipo apsinuodijęs maistu ir tesulaukęs dešimties metų amžiaus.

GALERIJA

  • Ventėje šeimininkauja lapė
  • Ventėje šeimininkauja lapė
  • Ventėje šeimininkauja lapė
Vytauto Jusio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS