Vienintelis pasaulyje orangutangas albinosas bus paleistas į laisvę | Diena.lt

VIENINTELIS PASAULYJE ORANGUTANGAS ALBINOSAS BUS PALEISTAS Į LAISVĘ

Veikiausiai vienintelis pasaulyje baltas orangutangas grįš į laisvę. Maždaug septynerių metų patelė vardu Alba šią savaitę bus paleista Borneo salos džiunglėse, antradienį pranešė Indonezijos vyriausybė ir gyvūnų apsaugos organizacija BOS. Naujoji albinosės gimtinė ateityje bus Bukit Baka Bukit Rajos nacionalinis parkas Indonezijai priklausančioje salos dalyje.

Itin retas gyvūnas baltu kailiu ir mėlynomis akimis buvo rastas 2017 metų balandį nuošaliame kaime Borneo saloje - apleistas ir uždarytas mažame mediniame narve. Iš čia orangutangas buvo nugabentas į gyvūnų apsaugos organizacijos „Borneo Orangutan Survival“ (BOS) gelbėjimo stotį, kur atgavo jėgas. Tačiau ir čia jis gyveno už grotų.

Dabar Alba jau visiškai sveika, išskyrus regos sutrikimą, kurį nulėmė įgimta genų mutacija. Regos sutrikimų turi ir daugelis kitų albinosų.

Skaičiuojama, kad iš viso orangutangų yra nuo 70 000 iki 100 000. Žmogbeždžionėms, kurių kailis paprastai yra rausvai rudas, iškilęs pavojus ar net grėsmė išnykti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

Nusprende atsikratyti? Kaip galima toki gyvuna paleisti i laisve? Albinosai deazniausiai nepritampa ir aisku kodel. Sugalvojo paleisti,proto neturi,ar ka!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS