„Apple“ flagmanas už mažesnę kainą: „iPhone XR“ apžvalga | Diena.lt

„APPLE“ FLAGMANAS UŽ MAŽESNĘ KAINĄ: „IPHONE XR“ APŽVALGA

  • 0

Praėjusiais metais „Apple“ pristatė tris „iPhone“ modelius ir, panašu, kad šios tradicijos gamintojas paisys ir ateityje.

2017 metais trečiu modeliu tapo brangiausias „iPhone X“, na, o šiais metais tai yra pigiausias „iPhone XR“. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „iPhone XR“ pasižymi praktiškai tokiomis pat savybėmis, kaip „iPhone Xs“ ir „Xs Max“, tačiau yra keletas priežasčių, kodėl jis kainuoja net 300 eurų mažiau nei „Xs“ modelis.

Dizainas ir ekranas

Kaip taisyklė, „Apple“ siūlo daugiau pigesnių modelių korpuso spalvų variantų. Šios tradicijos nepakeitė ir „iPhone XR“. Gamintojas siūlo raudonos, baltos, geltonos, koralų, mėlynos ir juodos spalvos „XR“ modelius. Palyginimui: „Xs“ ir „Xs Max“ siūlomi tik trijų spalvinių variantų.

Galinė „iPhone XR“ pusė atrodo kaip „iPhone 8“. Toks dizaino sprendimas susijęs su jo vieno lęšio kamera, kuri šiek tiek išsikiša iš korpuso. Iškart reikėtų pabrėžti, kad nereikėtų nuvertinti jos galimybių vien dėl to, kad čia ji nėra dviguba. Ji turi tokias pat funkcijas, kokiomis pasižymi dvigubos „Xs“ ir „Xs Max“ kameros. „iPhone XR“ turi apie 1 sekundę sparčiau veikiančią „FaceID“ funkciją.

Aliuminis rėmas aplink kraštus ir pats stiklas sudaro tikrai patvarių korpuso elementų įspūdį. Galima atsisveikinti su „Touch ID“. Čia dingo trumpi ekraną juosiantys rėmeliai ir „Home“ mygtukas. „iPhone XR“ dizainas labai primena „iPhone X“, tačiau skirtumų šiokių tokių yra. Rėmeliai aplink ekraną čia storesni ir tai suteikia „XR“ modeliui pigesnio dizaino atspalvį. Tačiau nepaisant to, tie apvadai čia yra kur kas plonesni nei „iPhone 8“ modelyje.

Didelis 6.1 col. įstrižainės ekranas lemia, kad pagal dydį „iPhone XR“ modelis atsiduria viduriuke tarp 5,8 col. „iPhone Xs“ ir 6.5 col. „iPhone XS Max“ modelių. Telefoną tikrai patogu laikyti rankoje, jis neatrodo gremėzdiškas. Skirtingai nei kiti šių metų „iPhone“, „XR“ turi „Liquid Retina“ ekraną, kuris pasižymi 1792×828 (326 pikselių colyje) pikselių raiška. Iš tikrųjų raiška nėra labai jau didelė, tačiau turinys ekrane atrodo aiškiai ir ryškiai. Ekranas pasižymi „TrueTone“ technologija, kuri lemia, kad skydelio spalva prisitaiko prie aplinkos apšvietimo. 

„iPhone XR“ nėra „Apple“ flagmanas, tačiau, Varle.lt specialistų manymu, dauguma žmonių, kurie įsigys šį išmanųjį, bus juo patenkinti. Telefonas taip pat turi IP67 standarto apsaugą nuo vandens, taigi telefonas gali išbūti iki 1 m gylyje iki 30 min.

Nuostabus našumas

Visi 2018 m. „iPhone“ turi šešių branduolių „A12 Bionic“ procesorių. Šiai dienai tai galingiausias „ARM“ procesorius. Sistemos lustai turi du didelio našumo ir keturis energiją taupančius branduolius, 4 branduolių grafinį procesorių ir 8 branduolių kooprocesorių. Bendrai lustai gali apdoroti 5 trilijonus operacijų per sekundę.

Tai yra tikrai įspūdingi našumo rezultatai, kurie reiškia, kad „iPhone XR“ galės lengvai susidoroti su visais jam iškeltais uždaviniais. Išbandėme telefoną keliuose žaidimuose („Elder Scrolls: Blades“ ir „ARKit 2.0“) ir galima pasakyti, kad su našumu ir grafika žaidimuose absoliučiai jokių problemų nėra. Veikimas spartus ir sklandus. Reikėtų pažymėti, kad naudotojai gali rinktis iš 3 saugyklos talpos variantų: 64, 128 arba 256 GB. „iPhone XR“ turi 3 GB operatyviosios RAM atminties.

„iOS 12“ ir baterija

Pašalinus „Home“ mygtuką navigacijai po operacine sistema tenka naudoti gestus, kurie pirmą kartą pasirodė su „iPhone X“. Bendrai viskas veikia nepriekaištingai ir sklandžiai. „iPhone XR“ veikia „iOS 12“ operacinės sistemos pagrindu. Gamintojo teigimu, „iPhone XR“ turėtų veikti iki 1,5 val. ilgiau nei „iPhone 8 Plus“. Panašu, kad šis teiginys realybėje pasitvirtina, nes telefono baterija gali išgyventi dieną. Žinoma, jei tą visą dieną pagrindiniu naudojimosi būdu nebus žaidimai ar filmukų žiūrėjimas. Telefono baterijos pakanka 25 pokalbių 3G tinkle valandoms, iki 15 val. naudojantis internetu ir iki 16 vaizdo atkūrimo (belaidžiu ryšiu) valandų. Vidutiniško aktyvumo sąlygomis „iPhone XR“ baterija pajėgi išgyventi net ir iki dviejų dienų. Varle.lt telefonų specialistų nuomone, tai neabejotinai yra vienas didžiausiu autonominio veikimo laiku pasižyminčių „iPhone“ įrenginių. „iPhone XR“ palaiko belaidį įkrovimą. Tiesa, komplektacijoje yra tik standartinis įkroviklis. Taip pat išmanusis palaiko spartaus įkrovimo funkciją, kuri leidžia įkrauti įrenginį iki 50 proc. vos per 30 min., bet komplektacijoje turime tik standartinį įkroviklį.

Puiki kamera

„iPhone XR“ turi tą pačią 12 megapikselių kamerą su AF/1.8 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu, kokia pasižymi „iPhone Xs“ modelis. Lyginant su praeitų metų modeliais, „iPhone XR“ kamera turi naujus jutiklius, kurie turi užtikrinti geresnę nuotraukų kokybę. Nepaisant to, kad šios apžvalgos herojus turi viengubą galinę kamerą, „Apple“ čia pasiūlė portretinį režimą, panašiai kaip „Google“ savo „Pixel 2“ modelyje. Žinoma, nuotraukos nėra tokios įspūdingos, kokios gaunasi fotografuojant dvigubas kameras turinčiais „Xs“ ir „Xs Max“ modeliais, tačiau jos taip pat atrodo nepriekaištingai. Išmanusis telefonas moka tiksliai nustatyti kraštines aplink žmogaus veidą ir taip, fono išliejimo efektas čia gaunasi pakankamai ryškus. Čia taip pat turime prieigą prie „Portrait Lighting“ funkcijos, kurią „Apple“ pristatė praeitais metais „iPhone X“ modelyje. Užfiksavus kadrą yra galimybė pakeisti ryškumo gylį. Šią funkciją jau seniai turi kai kurie „Android“ išmanieji, tačiau labai malonu matyti, kad ja dabar aprūpintas ir pigesnis „iPhone“ modelis.

„Smart HDR“ tai visai nauja funkcija, kuri vienu metu pagauna daugiau kadrų. „A12 Bionic“ procesoriaus dėka ji pasirenka geriausius kiekvieno kadro elementus ir sukuria vieną nuotrauką su nuostabiu dinaminiu diapazonu. Taigi nebereikia jaudintis, kad nuotraukos gaunasi su nepakankama ar per didele ekspozicija dinaminio apšvietimo sąlygomis.

7 megapikselių priekinė kamera su F/2.2 diafragma „TrueDepth“ technologijos, išnaudojančios „FaceID“,  dėka stebina savo kokybe. Šis išmanusis leidžia kurti „Animojis“ ir „Memojis“. Kamera veikia labai sparčiai, asmenukių kokybė yra aukšto lygio.

Lyginant su „iPhone X“, „iPhone XR“ patobulintos filmavimo galimybės. Pagal nutylėjimą yra nustatyta 1080p raiška su 30 kadrų per sekundę sparta ir kamera naudoja analogišką „Smart HDR“ techniką. Taip pat „iPhone XR“ gali filmuoti 4K raiškoje su 60 kadrų per sekundę sparta. Filmukai gaunasi labai aukštos kokybės, esant net ir silpno apšvietimo sąlygoms. Taip pat „iPhone“ pagaliau išmoko vaizdo įrašuose garsą įrašyti stereo režime.

Apibendrinimas

Pagrindiniai „iPhone XR“ trūkumai yra tokie: gadinantys dizainą pakankamai stori rėmeliai aplink ekraną ir nėra dvigubos kameros privalumų. Kalbant apie ryškiausius šio modelio privalumus vertėtų išskirti: fantastišką našumą, didelį ryškų ekraną, puikios kokybės kamerą ir pasirinkimo pagal spalvas įvairovę. „iPhone XR“ yra kur kas pigesnis išmanusis nei jo šių metų broliai „Xs“ ir „Xs Max“. Apibendrindami apžvalgą, Varle.lt specialistai teigia, kad tai puikus variantas žmonėms, kurie ieško „iPhone“ flagmanų galimybių, tačiau nenori už jas mokėti „Xs“ lygio kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS