„Apple“ ir „Samsung“ baigė septynerius metus trukusį karą | Diena.lt

„APPLE“ IR „SAMSUNG“ BAIGĖ SEPTYNERIUS METUS TRUKUSĮ KARĄ

  • 0

"Apple" ir "Samsung Electronics" nutraukė patentų karą Jungtinėse Valstijose, kuris tęsėsi septynerius metus.

Virtinė teisminių ginčų buvo susijusi su "Apple" teisių į išmaniojo telefono "iPhone" dizainą ir gamybos technologiją pažeidimu.

Kalifornijos valstijos šiaurės apygardos teismo teisėja Lucy Koh (Liusė Ko) paskelbė, kad šalys jai pranešė išsprendusios ginčą.

Įmonės nuo 2011 metų viena kitą kaltino patentų pažeidimais ir mėgino apriboti konkurento pardavimus. Pirmąjį ieškinį pareiškė "Apple", kuri tvirtino, kad "Samsung" nukopijavo "iPhone" gamybos technologiją ir dizainą, ir iš pradžių JAV įmonei buvo priteistas 1 mlrd. JAV dolerių. Tačiau vėliau pasipylė apeliaciniai skundai ir "Samsung" atsakomieji ieškiniai ir ši suma ne kartą buvo peržiūrėta.

Gegužės mėnesį Kalifornijos teismas "Apple" priteistą sumą padidino nuo 399 mln. iki 539 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu "Apple" reikalavo 1,05 mlrd. JAV dolerių, o "Samsung" teismą bandė įtikinti, kad baudos suma negali viršyti 28 mln. JAV dolerių. Pietų Korėjos įmonė šį sprendimą apskundė apeliaciniame teisme, tačiau šalims prieš tolesnį bylos nagrinėjimą pavyko pasiekti neteisminį susitarimą.

Ir "Apple", ir "Samsung" atsisakė atskleisti susitarimo sąlygas.

"Samsung" šiame procese palaikė nemažai įmonių, įskaitant "Google", HTC, "LG Electronics" ir "Rackspace Hosting". Jos tvirtino, kad "Apple" pergalė patentų savininkams leistų "naudojantis savo patentais nesąžiningai įgyti konkurencinį pranašumą".

Ir "Samsung", ir "Apple" - pirmaujančios pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojos - gauna milžiniškas įplaukas ir pelną, tad jų susitarimas vargu ar padarys poveikį jų finansiniams rezultatams. Tačiau jų ginčai padarė didelį poveikį JAV patentų teisei ir teismų praktikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS