Autonominė valtis pirmą kartą istorijoje perplaukė Atlantą | Diena.lt

AUTONOMINĖ VALTIS PIRMĄ KARTĄ ISTORIJOJE PERPLAUKĖ ATLANTĄ

  • 1

Visą vasarą nedidelė valtis pamažu dreifavo rytų kryptimi per audringus Šiaurės Atlanto vandenis, kol galiausiai priartėjo prie Arijos krantų ir tapo pirmuoju per visą istoriją burlaiviu, perplaukusiu Atlanto vandenyną.

Norvegų bendrovės „Offshore Sensing AS“ pastatytas aparatas „SB Met“, dalyvavęs autonominėms valtims skirtame konkurse „Microtransat Challenge“, pasiekė finišo liniją rugpjūčio 26-ąją – praėjus dviem su puse mėnesio po išplaukimo iš Niufaundlendo, rodo pirminiai duomenys.

Tai yra didžiulis technologinis pasiekimas, liudijantis, kad autonominių valčių technologijos yra pakankamai pažengusios, kad jas galima būtų naudoti ilgalaikėms misijoms, galinčioms reikšmingai sumažinti išlaidas vandenynų tyrimams, sienų apsaugai ir stebėjimui audringuose ar atokiuose vandenyse.

Tokie eksperimentai susiję su pastangomis sukurti autonominius laivus, pavyzdžiui, automatizuotus keltus ir krovinius laivus, kuriuos gali būti pradėta eksploatuoti jau iki šio dešimtmečio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas

per kvailai arogantiska reklama juk viduramziais burlaiviai tik ir skrode atlanta ir netik ji imesk basli ir tas perplauks golfo sroves nesamas.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS