Dirbtinis intelektas gali nuspėti žmogaus amžių ir gyvenimo trukmę pagal rentgeno nuotrauką | Diena.lt

DIRBTINIS INTELEKTAS GALI NUSPĖTI ŽMOGAUS AMŽIŲ IR GYVENIMO TRUKMĘ PAGAL RENTGENO NUOTRAUKĄ

  • 5

Naujausias tyrimas parodė, kad mokslininkų sukurtas dirbtinio intelekto (DI) modelis gali nustatyti sveiko žmogaus amžių pagal krūtinės ląstos rentgenogramą, pranešama „Euronews“.

Japonijos Osakos Metropoliteno universiteto mokslininkai nustatė, kad kuo didesnis DI įvertintas amžius, palyginti su tikruoju žmogaus amžiumi, tuo didesnė tikimybė, kad asmuo sirgs lėtinėmis ligomis.

DI modelis nustatė didesnį amžių žmonėms, kurie sirgo tam tikromis lėtinėmis ligomis, tokiomis kaip hipertenzija, lėtinė obstrukcinė plaučių liga (LOPL), kepenų liga, plaučių liga ir lėtinis inkstų nepakankamumas.

Tačiau ūminių ligų, tokių kaip pneumonija, koreliacija buvo nedidelė.

„Šis rezultatas reiškia, kad dirbtinis intelektas fiksuoja lėtinius pokyčius, o ne ūmius krūtinės ląstos rentgenografijos pokyčius, nes senėjimas atsiranda dėl lėtinių pokyčių, kurie įvyksta laikui bėgant“, – teigė tyrimo autoriai.

Mokslininkų teigimu, šis DI modelis galėtų būti su amžiumi susijusių ligų rodiklis ir taip padėti sumažinti sergamumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

juokdariai

žmogaus gyvenimo trukmė parašyta jo Gyvenimo Knygoje ir rašo ją ne DI, o žmogaus Kūrėjas.

Aleksandras

Nuspėja čigonės prie stoties turgaus... Programa tiesiog apdoroja turimus, tuo laiko momentu, duomenis ir pateikia informaciją... "Dirbtinis intelektas" gali tiksliai nurodyti Jūsų gyvenimo trukmę jei esate po giljotina, kartuvėse ar pan... lol

Koks dar intelektas

Supergreita programa kuri internete per trumpą laiką surenka reikalinga informacija ir ją apibendrina kažin ar galima vadint intelektu Ko ner internete ji neismastys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS