Išleista knyga su garsiojo fiziko S. Hawkingo mintimis | Diena.lt

IŠLEISTA KNYGA SU GARSIOJO FIZIKO S. HAWKINGO MINTIMIS

  • 0

Praėjus septyniems mėnesiams po Stepheno Hawkingo mirties, antradienį išleista knyga su garsiojo fiziko mintimis. Ji pavadinta „Trumpi atsakymai į didelius klausimus“.

Knygoje mokslininkas, be kita ko, ieško atsakymų į klausimus: Ar Dievas yra? Ar mes išgyvensime Žemėje? Ar mus pranoks dirbtinis intelektas? Knyga parengta remiantis S. Hawkingo archyvu, kuriame daug jo kalbų, interviu, esė ir kitokių pasisakymų, rašo Londono leidykla „John Murray“.

S. Hawkingas, atsakydamas į daugelį klausimų, pasitelkia humorą – tačiau knyga yra ir perspėjimas. Kadangi žmonija per ateinančius tūkstantį metų veikiausiai sunaikins Žemę, turime rasti būdą, kaip išgyventi už planetos ribų, teigia S. Hawkingas. Ar dirbtinis intelektas mus sunaikins ar ignoruos, mes tam įtakos dabar esą daryti negalime.

76-erių S. Hawkingas mirė kovo 14 dieną Kembridže. Jis sirgo nepagydoma liga amiotrofine lateraline sklerosze (ALS). Astrofizikas dešimtmečius praktiškai visiškai negalėjo judėti ir sėdėjo neįgaliojo vežimėlyje. Jis sukūrė teorijas apie visatos kilę ir juodąsias skyles.

Mokslininkas taip pat domėjosi tokiomis populiariomis temomis, kaip kelionės laiku ir ateiviai. S. Hawkingas buvo laikomas mokslo popžvaigžde, parduota milijonai jo knygos „Trumpa laiko istorija“ egzempliorių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS