Ko tikėtis iš išmaniojo telefono „Xiaomi Redmi S2“? (apžvalga) | Diena.lt

KO TIKĖTIS IŠ IŠMANIOJO TELEFONO „XIAOMI REDMI S2“? (APŽVALGA)

  • 0

Šių metų gegužę „Xiaomi“ pristatė dar vieną biudžetinį išmanųjį telefoną – „Redmi S2“. Iškart kyla klausimas: ką pavadinime reiškia „S“ raidė?

Patobulinta kokio nors „Xiaomi“ telefono modelio versija?  O gal supaprastintas variantas? Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, viskas kur kas paprasčiau, nes pasaulyje vis dar karaliauja asmenukės, iš čia ir „S“ raidė telefono, skirto asmenukėms (angl. selfies) pavadinime. „Xiaomi Redmi S2“ gavo net 16 megapikselių priekinę kamerą, tačiau apie viską iš eilės.

Dizainas

„Xiaomi Redmi S2“ modelis gavo plastmasinį korpusą. Ant viršutinės ir apatinės korpuso dalies yra įdėklai, kuriuos nuo pagrindinio skydelio skiria plonos plastikinės juostos. Galinis korpuso skydelis pakankamai lakoniškas. Čia yra išdėstytas pirštų atspaudų skaitytuvas ir dviguba kamera. Ant kairės pusės kraštinės rasime dviejų nano SIM kortelių lizdą ir atminties kortelės lizdą. Taigi lizdų kortelėms čia iš viso yra trys. Čia yra galimybė įdėti iki 256 GB atminties kortelę. Ant dešinės pusės kraštinės yra garsumo reguliavimo ir telefono įjungimo mygtukas. Ant viršutinės kraštinės yra išdėstyta 3,5 mm garso jungtis, infraraudonųjų spindulių sąsaja ir papildomas mikrofonas aktyviai triukšmo slopinimo sistemai. 

Ant apatinės kraštinės šalia microUSB jungties yra simetriškos grotelės. Už dešinės pusės grotelių slepiasi vienintelis garsiakalbis, už kairės pusės – telefono mikrofonas. Telefono išmatavimai yra – 160,73 × 77,26 × 8,10 mm. Įrenginys sveria 170 g.

Ekranas

„Xiaomi Redmi S2“ turi 5.99 col. įstrižainės IPS ekraną. Ekrano kraštinių santykis siekia 18:9. Ekranas čia toli gražu ne berėmis, kaip dabar madinga ir užima apie 74,5 proc. priekinės telefono skydelio dalies. Reikėtų pažymėti tai, kad šio telefono raiška gali nuvilti, nes reikalų čia turime su 1440×720 pikselių, o turint omenyje telefono įstrižainės dydį, tokia raiška yra labai maža. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, apskritai HD raiška šiandien jau pakankamai retas svečias, dar kartais sutinkamas biudžetinės klasės išmaniuosiuose telefonuose. Iš tikro vaizdas ryškus ir detalizuotas, o grūdėtumą aišku, jei labai norima, įžvelgti čia tikrai galima.

Našumas ir baterija

Modelis turi 8 branduolių „Snapdragon 625“ procesorių, kuris pasižymi iki 2 GHz taktiniu dažniu. Pripažinkime, tai ne tik, kad ne pats prasčiausias procesorius, bet ko gero daugelio panašios kainos išmaniųjų procesorius-svajonė. Šios Varle.lt apžvalgos herojus „Xiaomi Redmi S2“ turi 3 GB operatyviosios atminties ir 32 GB saugyklos. Turint omenyje tai, kad čia yra HD raiškos ekranas, telefonas puikiausiai susitvarko su žaidimais esant maksimaliems grafikos nustatymams. Tiesiog HD raiška nėra tokie reikli energijai kaip Full HD, o „Snapdragon 625“ procesorius pasižymi energijos efektyvumu.

Išmanusis telefonas veikia šviežios „Android 8.1“ operacinės sistemos su firmine globalios versijos „MIUI 9.5“ sąsaja pagrindu. Kaip praktiškai ir bet kuris kitas „Android“ išmanusis telefonas, taip ir „Xiaomi Redmi S2“, veikia ypatingai sklandžiai ir greitai, galima sakyti „tiesiog skraido“. Kaip bus su tuo veikimu po kokių metų, galima tik spėlioti, bet vargu, ar „Xiaomi“ labai jau nuvils.

Sintetiniuose testuose šis „Xiaomi“ telefonas nesublizgėjo, tačiau sąsaja veikia tikrai sparčiai, pirštų atspaudų skaitytuvas atrakina telefoną akimirksniu, prieš aktyvuojant ekraną sistema negalvoja, kaip tai dažniausiai būna kituose pigiuose  telefonuose.

„Xiaomi“ naujiena turi 3080 mAh bateriją. Turint omenyje tai, kad čia reikalų turime su nereikliu energijos sąnaudoms HD raiškos ekranu ir energijos efektyvumu pasižyminčiu „Snapdragon 625“ procesoriumi, aktyviai naudojantis telefonu, jis pajėgus išgyventi parą. Reikėtų pažymėti tai, kad didesnės talpos baterija turėtų neigiamos įtakos telefono gabaritams, todėl čia turime visai protingą baterijos ir korpuso storio kompromisą. „Xiaomi Redmi S2“ nėra labai plonas išmanusis, tačiau ir griozdišku jo tikrai niekas nedrįstų pavadinti.

Įdomi, kaip tokiam biudžetiniam telefonui, funkcija čia yra veido atpažinimas, naudojamas įrenginio atrakinimui: „AI face unlock“. Telefoną atrakinti galima tiesiog į jį pažiūrėjus.

Kamera

„Xiaomi Redmi S2“ išmanusis pozicionuojamas kaip asmenukėms skirtas įrenginys. Jis turi 16 megapikselių priekinę kamerą, kurioje integruotas dirbtinio intelekto veikimas. Pagrindinė kamera yra dviguba: reikalų čia turime su 12 ir 5 megapikselių moduliais. Antrasis objektyvas leidžia gauti simpatiškus portretus ir peizažus su gražiu fonu. Tačiau tokią funkciją ko gero turi visi išmanieji telefonai, kurie pasižymi dviguba kamera. Nuotraukų kokybė dieną ar esant palankioms apšvietimo sąlygoms tikrai gera.  Kaip taisyklė, tamsiuoju paros metu nuotraukose atsiranda triukšmas. Kaip asmenukėms skirtas išmanusis „Xiaomi Redmi S2“ pozicionuojamas ne veltui, nes asmenukes jis fiksuoja įspūdingai geros kokybės, ypač naudojantis dirbtinio intelekto pagrindu veikiančiu „AI Beauty“ režimu.

Apibendrinimas

Naujausia „Android“ operacinės sistemos versija ko gero didžiausias „Xiaomi Redmi S2“ privalumas. 16 megapikselių priekinė kamera be abejonės ras savo gerbėjų, tačiau vargu ar ji bus pagrindine pirkimo priežastimi. Kaip visada, renkantis telefoną, viskas atsispiria į kainą ir esant tam tikromis sąlygomis „Xiaomi“ naujiena atrodo visai neblogas variantas. Apibendrinant, Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, galima išskirti tokius „Redmi S2“ privalumus: malonų akiai, turi nors ir niekuo neišsiskiriantį dizainą, ypatingai asmenukėms pritaikytą priekinę kamerą ir dvigubą galinę kamerą, kuri padaro telefoną panašų į kokio nors garsaus gamintojo flagmaną. Tiesa, alternatyvų „Xiaomi Redmi S2“ telefonui yra pakankamai nemažai ir daugiausia tai –  to paties gamintojo įrenginiai. Reikėtų pabrėžti tai, kad jei jums reikalingas išmanusis telefonas, į kurio priekinę kamerą yra integruotas dirbtinis intelektas, norite naujos „Android 8 Oreo“ operacinės sistemos ir didelio 18:9 ekrano ir nedidelės kainos – rasti kažką panašaus pakankamai sudėtinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS