Kodėl „Xiaomi Mi Max 2“ skirtas ne kiekvienam? (apžvalga) | Diena.lt

KODĖL „XIAOMI MI MAX 2“ SKIRTAS NE KIEKVIENAM? (APŽVALGA)

  • 1

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „Xiaomi Mi Max 2“ galima apibūdinti kaip tikrą gigantomanijos triumfą. Čia turime 6,44 col. įstrižainės ekraną, 5300 mAh talpos bateriją, kuri nustebins aktyviausius naudotojus, greitą įkrovimą ir puikų našumą. Ir visa tai už 300 eurų nesiekiančią sumą. Kas su juo ne taip?

Kokybiškas surinkimas, bet dizainui trūksta vyšnaitės

Jeigu pamirštume apie didelę ekrano įstrižainę, galėtume teigti, kad „Xiaomi Mi Max 2“ išoriškai niekuo neišsiskiria  nuo daugumos kinų pagamintų išmaniųjų. Kaip ir kiti, šis modelis įtartinai panašus į „iPhone 6“.  Nepaisant didelės ekrano įstrižainės, išmanusis telefonas yra labai plonas. Jo storis siekia 7.6 mm. Įrenginys sveria 211 gramus.

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, priekinis telefono skydelis praktiškai nepasikeitė. Jis primena savo pirmtaką „Xiaomi Mi Max“. Čia turime kiek kraštuose užapvalintą 6.44 col. įstrižainės ekraną, kurį dengia „Corning Gorilla Glass 3“ stiklas. Negražus rėmelis aplink ekraną išliko, bet tapo žymiai plonesnis.

Po ekranu yra trys standartiniai „Xiaomi“ valdymo mygtukai. Viršutinėje priekinio skydelio dalyje yra 5 megapikselių priekinė kamera, pokalbių garsiakalbio grotelės, įvairūs jutikliai ir ryškus praleistų pranešimų LED indikatorius. Ant apatinės kraštinės yra pagrindinis garsiakalbis ir C tipo USB, ant viršutinės – antras mikrofonas, infraraudonųjų spindulių jungtis ir ausinių jungtis.

Dešinės pusės kraštinėje yra išdėstyti garso reguliavimo ir įjungimo mygtukai, o iš kairės pusės rasime lizdą SIM kortelei ir kombinuotą SIM/microSD kortelių lizdą.

Esminiai dizaino pakeitimai yra susiję su galine korpuso dalimi. Daugiau nebėra jokių didelių plastmasinių elementų. Dabar korpusas yra pilnai metalinis. Viršutinėje galinio korpuso dalyje yra kameros modulis, blykstė ir pirštų atspaudų skaitytuvas. Kamera neišsikiša iš korpuso plokštumos, taigi išmanusis lygiai gulės ant stalo, o objektyvas nesibraižys.

Akivaizdu, kad gamintojas kaip reikiant padirbėjo su pirštų atspaudų skaitytuvu. Lyginant su „Redmi“ serijos modeliais ir pirmaisiais „Mi Max“ išmaniaisiais, „Xiaomi Mi Max 2“ telefono pirštų atspaudų skaitytuvas veikia sparčiau ir tiksliau. 

Ergonomika

Naudotis „Xiaomi“ telefonu patogu tik dviem rankomis. Žinoma, labai norint viena ranka galima naršyti socialiniuose tinkluose ar internete, bet jau rašyti žinutes viena ranka tikrai nepavyks. Visų pirma, tai daryti labai nepatogu. Antra, labai rizikinga tiesiog išmesti telefoną iš rankų. Tiesa, įrenginyje yra valdymo viena ranka režimas, kurio metu sumažinamas ekrano darbinis paviršius. Tai irgi nėra labai patogus sprendimas, bet kai kuriais atvejais gali labai praversti.

Ekranas geras, bet ne puikus

„Xiaomi Mi Max 2“ turi 6.44 col. įstrižainės IPS matricą su Full HD raiška. Matymo kampai pakankamai platūs. Žiūrint į ekraną įvairiais kampais spalvos nėra iškraipomos. Maksimalios ryškumo atsargos taip pat pakankamai didelės. Naudotis „Xiaomi Mi Max 2“ būnant lauke po saule yra patogu. Pikselių tankis yra didelis ir siekia 342 ppi. Jeigu atidžiai bandysime įžiūrėti pikselius, atskirus taškus pamatysime, tačiau bendrai vaizdas yra labai ryškus. Beje, ekranas yra dengtas puikia oleofobine danga, kurios dėka pirštų atspaudai lengvai nuo ekrano nuvalomi.

Išmanusis telefonas veikia „Android 7.1.1“ operacinės sistemos pagrindu, taigi vakare nustatymuose galima aktyvuoti „Skaitymo režimą“, kuris lemia, kad vaizdas tampa geltonesnis ir akys mažiau pavargsta nuo ryškios baltos spalvos tamsoje. Reikėtų pažymėti, kad tokią funkciją turi visi „Apple“ gamintojo kompiuteriai ir išmanieji telefonai.

Vidutinio lygio našumas

„Xiaomi Mi Max 2“ yra aprūpintas aštuonių branduolių „Snapdragon 625“ procesoriumi, „Adreno 506“ vaizdo plokšte ir 4 GB operatyviosios atminties. Šio telefono našumas jokių rekordų nemuša, bet kasdienianiam naudojimui jo tikrai pakanka. Sąsaja sklandi ir greita, socialiniai tinklai, naršyklė ir programos veikia sparčiai, be trikdžių. Beje, reikėtų paminėti tai, kad „Xiaomi Mi Max 2“ šiuo  metu yra vienas iš nedaugelio išmaniųjų, kurie turi FM imtuvą.

Kamera

„Xiaomi Mi Max 2“ yra aprūpintas 12 megapikselių „Sony IMX386“ moduliu su f/2,2 diafragma. Kameros programėlė yra labai paprasta, bet ji siūlo visus reikalingus režimus, pradedant nuo automatinio HDR ir rankinio režimų, baigiant panorama ir Tilt-Shift. Kamera akimirksniu įjungiama ir taip pat labai greitai fotografuoja. Lyginant su savo pirmtaku, šis išmanusis fotografuoja žymiai geriau. Galima drąsiai teigti, kad „Xiaomi Mi Max 2“ turi vieną geriausių kamerų tarp didelės įstrižainės išmaniųjų. Dienos metu gaunami sodrūs, ryškūs ir detalizuoti kadrai su dažniausiai teisinga ekspozicija. Tamsiuoju paros metu kameros programėlė daro viską, kad būtų gauti maksimaliai ryškūs kadrai: padidina ISO ir išlaikymo reikšmes. Dėl to nukenčia kadro tikslumas, daug detalių susilieja ir kamera ilgai negali pagauti fokuso.

Ilgai veikianti baterija

Didžiulis telefonas turi didžiulę bateriją. „Xiaomi Mi Max 2“ yra aprūpintas nekeičiama 5300 mAh baterija. Tokios talpios baterijos ir energiją taupančio procesoriaus derinys užtikrina puikų autonominio veikimo laiką. Net ir labai aktyviai naudojantis telefonu, jo baterijos per dieną tiesiog nelabai įmanoma iškrauti. Naršant internete, naudojantis socialiniais tinklais, siunčiantis įvairias programas, žiūrint vaizdo įrašus, daug fotografuojant, žaidžiant, atsiliepiant į skambučius ir t.t. „Xiaomi Mi Max 2“ baterija išsikrovė tik kitos dienos pabaigoje. Tokiu autonominio veikimo laiku pasigirti gali tikrai ne kiekvienas net 10 col. įstrižainės planšetinis kompiuteris. 

Nepamiršo gamintojas ir apie greitąjį įkrovimą. Įrenginyje naudojama „Qualcomm Quick Charge 3.0“ technologija. „Xiaomi Mi Max 2“ bateriją komplektacijoje esantis įkroviklis įkrauna maždaug per dvi valandas. Turint omenyje gigantišką telefono talpą, tai yra labai greitai. 

Apibendrinimas

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „Xiaomi Mi Max 2“ – išmanusis tikrai ne visiems, tačiau konkurentų jis praktiškai neturi. Norite būtent planšetofono? Štai jums „Xiaomi Mi Max 2“. Didelis ir ryškus ekranas, metalinis ir plonas korpusas, pakankamai gero lygio našumas bei ilgai veikianti baterija padaro jį beveik idealiu variantu tiems, kas mėgsta didelius išmaniuosius ir turi ribotą biudžetą. Reikės susitaikyti tik su vidutiniškos kokybės kamera bei atsisveikinti su bekontakčiais mokėjimais, nes čia nėra NFC.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Justas

Turedamas ta tlf jauciuosi kad tureciau plancete ir vienas pliusas kad uz tokia kaina nusipirkau labai gera telefona kuriuo dziaugiuosi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS