Kokios programėlės suryja daugiausiai telefono atminties? | Diena.lt

KOKIOS PROGRAMĖLĖS SURYJA DAUGIAUSIAI TELEFONO ATMINTIES?

Išmaniojo telefono resursų naudojimas – bene aktualiausia tema „Android“ telefonų turėtojams. Gamintojai kasmet siūlo vis galingesnius, su talpesnėmis baterijomis ar daugiau vidinės bei operatyviosios atminties (RAM) pasižyminčius įrenginius. Dažnai kyla klausimas, kam reikalingi tam tikri resursai ir ar jų mums pakaks mūsų kasdieniams poreikiams.

Taigi, kurios programėlės naudoja daugiausiai operatyviosios atminties (RAM)? Štai penkios tokios, kurios veikia tik jums įjungus, ir penkios tokios, kurios veikia visuomet.

Penkios programėlės, kurias prieš įjungiant reikėtų apsvarstyti

Operatyvioji atminties (RAM), baterija, mobiliojo interneto duomenys – visa tai reikalinga kone visoms „Android“ programėlėms. Tikriausiai niekas nenustebs ir dėl to, jog į tokį sąrašą patenka aplikacijos, kurios skirtos komunikacijoms su kitais žmonėmis internetu.

1. Daugiausiai telefono resursų naudoja „Snapchat“, todėl jeigu turite žemesnės klasės įrenginį ir ketina naudotis šia programėle, reikėtų žinoti, jog ji naudoja maždaug 250 MB operatyviosios atminties. Tai taip pat reiškia, kad ši programėlė nemažai išnaudoja ir jūsų interneto išteklių bei, žinoma, baterijos energijos.

2. „Spotify Music“ aplikacija, kuri turbūt yra pats populiariausias įrankis klausytis muzikos. Niekam ne paslaptis, kad ši programėlė naudoja išties nemažai mobiliųjų duomenų bei baterijos resursų. Ne išimtis ir RAM atmintis, kurios „Spotify“ sunaudoja kiek mažiau nei aukščiau įvardinta programėlė, tačiau taip pat pakankamai daug. Tai taip pat priklauso ir nuo to, ar muzika, kurios klausotės, yra atsisiųsta į jūsų telefoną ar ne.

3. Labai panašiai jūsų telefono operatyviosios atminties (RAM) sunaudoja ir tokia programėlė kaip „Amazon Shopping“.

4. „Clean Master“.

5. Kad ir kaip būtų keista – „Google Sheets“. Jeigu „Google“ aplikacija nėra itin populiari lietuvių išmaniuose telefonuose, tai paskutinės dvi aukščiau paminėtos programėlės tikrai yra naudojamos. Taip pat šiame sąraše vertėtų paminėti ir „Tinder“ programėlę, kuri skirta pažintims.

Penkios programėlės, kurios visada veikia

Jeigu aukščiau išvardintas programėles jūs įjungiate ir išjungiate patys, tai toliau minimas programėles iš esmės esate priversti laikyti įjungtas visuomet, kai įjungtas ir jūsų išmanusis telefonas. Šios aplikacijos veikia visada – net tuomet, kai atrodo, jog jūs jų nenaudojate. To priežastis – nuolatiniai pranešimai iš programėlės, duomenų sinchronizavimas ir pan.

Prie nuolat veikiančių programėlių galima priskirti ir pačią „Android“ operacinę sistemą, kuriai šiuo metu reikia ne mažiau kaip 832 MB RAM. Nors ji nėra tiesiog programėlė, o operacinė sistema, bet skaičiuojant, kur pradingsta jūsų telefono RAM, ją įvertinti tiesiog būtina.

1. Didžiausia atminties ėdikė – „Facebook“. Tikriausiai sunkiai rasime žmogų, kuris nenaudoja šios aplikacijos, tačiau tai yra didžiausias kiek silpnesnių ar senesnių telefonų siaubas. Kodėl? Atsakymas ganėtinai paprastas – ši programėlė naudoja bene daugiausiai resursų iš visų „Android“ aplikacijų. Žinoma, neskaitant žaidimų, kurie šioje trumpoje apžvalgoje nėra vertinami. „Facebook“ naudoja maždaug 480 MB operatyviosios atminties, kas yra beveik dvigubai daugiau nei „Snapchat“, kurią galite įjungti ar išjungti kada norite. Vertėtų paminėti ir tai, kad „Facebook“ naudoja ne tik RAM talpyklą, tačiau eikvoja ir nemažai telefono baterijos bei kitų resursų.

2. Antroje vietoje pagal išnaudojamus resursus rasime „Google Maps“ aplikaciją, kuri naudojama tikriausiai kiekvienos jūsų tolesnės kelionės metu. „Google Maps“ aplikacijai reikalingi maždaug 430 MB operatyviosios atminties.

3. Trečioje tokių programėlių sąrašo vietoje – visiems gerai žinoma „Instagram“, kuri taip pat sueikvos nemažai telefono resursų – jų reikia nuotraukų įkėlimui, peržiūrėjimui, komentavimui. Nors atrodo, kad „Instagram“ yra kiek primityvesnė nei „Facebook“, tačiau ji taip pat naudoja pakankamai daug resursų, kurių poreikis priklauso nuo naudojimosi intensyvumo. Jeigu „Instagram“ programėlės neįjungiate ir manote, kad ji neaktyvi, iš tikrųjų daugelis vartotojų yra pastebėję, jog ši programėlė yra visuomet aktyvi ir slapta naudoja apie 50 MB RAM. Ją aktyvinus, sunaudojamas RAM kiekis padidėja kelis kartus.

4. Ketvirtoje vietoje liko „Facebook Page Manager“ aplikacija, kuri yra puikiai žinoma tarp turinčiųjų savo „Facebook“ puslapius ir grupes bei administruojančius jas per išmanųjį telefoną.

5. „Facebook Messenger“ aplikacija, kuri visai neseniai buvo garsiai apkalbama dėl itin didelių resursų eikvojimo. „Facebook“ problemas išsprendė ir dabar ši programėlė užima tik penktąją poziciją.

Taigi, lengva suskaičiuoti, kad net nieko per daug nedarant su telefonu, išnaudojamas RAM kiekis greitai perlipa 1 GB ribą, todėl šiais laikais minimalus RAM kiekis telefone – 2 GB.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

O kaip musical.ly?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS