Mirė pirmasis nepriklausomos Ukrainos astronautas | Diena.lt

MIRĖ PIRMASIS NEPRIKLAUSOMOS UKRAINOS ASTRONAUTAS

  • 2

Pirmasis ir kol kas vienintelis nepriklausomos Ukrainos kosmonautas Leonidas Kadeniukas trečiadienį mirė Kijeve, būdamas 67 metų, pranešė premjeras Volodymyras Hroismanas.

„Mirė Leonidas Kadeniukas. Tikras žmogus legenda. Užjaučiu šeimą ir artimus žmones“, – sakoma V. Hroismano „Facebook“ pranešime.

Ukrainos valstybinė kosmoso agentūra (GKAU) sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad L. Kadeniukas, pagal preliminarią informaciją, mirė nuo širdies smūgio.

„Pagal jo artimųjų informaciją, po tradicinio rytinio bėgiojimo parke trečiadienio rytą Leonidą Kostiantynovyčių ištiko širdies smūgis, – sakė GKAU atstovas. – Jis buvo išvežtas į ligoninę, bet medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.“

1951 metų sausio 28 dieną vakarinėje Černivcių srityje kaimo mokytojų šeimoje gimęs L. Kadeniukas 1995-aisiais buvo paskirtas į Ukrainos nacionalinės kosmoso agentūros astronautų grupę. 1997 metų lapkričio 19-ąją jis JAV erdvėlaiviu „Columbia“ išskrido į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) ir per 15 dienų trukusią misiją vykdė biologinius eksperimentus su augalais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tadas to broliai

man ukrainieciai nei broliai, nei draugai. tai didele slaviska tauta nepasizyminti aukstuintelektu ir tiek. jei neturi i kieno sveikata isgert, geriau mamai gele nupirk be jokios progos.

Broliai

Pakelkim harilkos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS