Naujasis „HTC U11“ – mobilios fotografijos karalius? | Diena.lt

NAUJASIS „HTC U11“ – MOBILIOS FOTOGRAFIJOS KARALIUS?

  • 0

Pastaruoju metu „HTC“ kritikavo daugelis. Šios Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų apžvalgos herojus yra „HTC U11“ flagmanas, kurį galima pavadinti rimtu šio gamintojo reabilitacijos bandymu. 

Šįkart kompanija viską pradeda nuo tuščio lapo. Čia turime naują dizainą, unikalią „Edge Sense“ technologiją, pažangų „Snapdragon 835“ procesorių, apsaugą nuo vandens ir vieną geriausių rinkoje kamerų. Kas tai per įrenginys, pabandykime išsiaiškinti šioje apžvalgoje.

Didelis, stiklinis, su storais rėmeliais

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų manymu, panašu, kad su šiuo išmaniuoju „HTC“ nusprendė paeksperimentuoti su savo telefonų dizainu. Nauja kompanijos išmaniųjų tendencija – stiklinis korpusas. Žvelgiant į telefoną skirtingais kampais ir priklausomai nuo apšvietimo, keičiasi galinio dangtelio spalva, o stiklas lemia malonius akiai šviesos atspindžius.

Stiklinis galinis korpusas labai greitai prikaupia pirštų atspaudų. Priekinis skydelis irgi ne toks kaip populiariųjų 2017 metų flagmanų. Stori rėmeliai aplink ekraną tarsi sako, jog „HTC“ stengėsi padaryti ne tokį telefoną, kokie yra „Samsung Galaxy S8“ ir „LG G6“. Taip pat „HTC“ ir nenusižiūrėjo ir kitos – pailgo ekrano tendencijos. „Samsung“ savo flagmane 6,8 cm korpuso plotyje sutalpino 5,8 col. įstrižainės ekraną. Tuo tarpu čia ekrano įstrižainė yra mažesnė ir siekia 5.5 col., tačiau dėl standartinio 16:9 kraštinių santykio ir storų rėmelių turime 7.9 cm pločio telefoną. Telefonu naudotis viena ranka ne itin patogu. Taigi dizainas gana savotiškas ir tikrai vieniems jis patiks, kitiems – ne.

Reikėtų pažymėti tai, kad praeitų metų „HTC 10“ telefonas neturėjo apsaugos nuo vandens, o štai šių metų „U11“ modelis jau yra aprūpintas IP67 standarto apsauga, todėl jam nebaisus panardinimas iki 1 metro gylyje 30 minučių.

Naujos kartos valdymas

Išmanieji telefonai tapo labai įprastais įrenginiais, todėl jų gamintojai susiduria su iššūkiais, kokiomis funkcijomis suvilioti potencialius savo produktų naudotojus. „Samsung Galaxy S8“ yra berėmis, „Sony Xperia XZ Premium“ filmuoja su 960 kadrų per sekundę sparta, „LG G6“ pasižymi itin aukštu apsaugos standartu, o „HTC“ turi savo kelią, kuris vadinasi „Edge Sense“.

„Edge Sense“ yra paspaudimo jėgos atpažinimo technologija. Tik čia jutikliai yra įmontuoti ne ekrane, o šoninėse kraštinėse. Taigi kaip matote, šios technologijos dėka „HTC U11“ telefoną galima valdyti ne tik liečiant ekraną, bet ir suspaudžiant jį delne. Jutiklinis korpuso rėmelis tiesiog spustelėjus jį rankoje leidžia lengvai įjungti konkrečią programėlę, kamerą, diktofoną, naršyklę ar užfiksuoti ekrano nuotrauką ir t.t. Reikėtų paminėti tai, kad jėgos striprumą, į kurį reaguos kraštinės, galima nustatyti. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „Edge Sense“ – tikrai įdomi funkcija, kuri leidžia patogiai naudotis išmaniuoju. Tiesa, reikia įprasti vien prie to fakto, kad kraštinėse slypi telefono valdymo galimybės.

Viena geriausių pasaulyje kamerų

„HTC U11“ turi vieną geriausių pasaulyje kamerų. Ir tai nėra tiesiog skambūs žodžiai. Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, „HTC“ tikrai rimtai padirbėjo su kameros programine įranga, todėl „U11“ modelis fiksuoja „Samsung Galaxy S8“ lygio kadrus, o pagal nemažai testų nuotraukų kokybė čia ir pralenkia „Samsung“.

Telefonas turi 12 megapikselių „UltraPixel 3“ jutiklį, kuris pasižymi 1,4 mikrofono dydžio pikseliais. Čia rasime f/1.7 diafragmą ir optinį vaizdo stabilizavimą. Už fokusavimą čia atsako „UltraSpeed Autofocus“ sistema, kurioje suaktyvintas kiekvienas pikselis. „HTC U11“ fokusuojasi akimirksniu ir tiksliai, esant net ir silpnam apšvietimui.

Neįmanoma nesižavėti kameros programinės įrangos veikimu. Fiksuoji 10 kadrų iš eilės ir jie visi bus vienodi. Tai reiškia, kad ekspozicijos, išlaikymo ir ISO nustatymai nenusimuša net dėl mažiausio telefono judesio, o integruoti algoritmai neatpažįsta to kaip kompozicijos pakeitimo. Filmuojant ar fotografuojant prieš saulę ar ryškų dangų, „HDR Boost“ ištraukia net tamsiausių vietų detalumą.

Nuotraukų kokybė čia išties puiki. Vaizdo iškraipymų palei kadro kraštines čia nėra. Makro gaunasi neįtikėtino tikslumo ir su gražiu išlietu fonu. Tai tikrai f/1,7 diafragmos nuopelnai. Su fotografavimu tamsoje irgi viskas puiku.

Telefonas leidžia filmuoti 4K raiškoje, taip pat čia yra sulėtintas 1080p režimas su 120 kadrų per sekundę sparta. Verta paminėti išskirtinę filmavimo ypatybę – akustinį fokusą. Priartinant vaizdą, padidinamas ir garsas. Tokiu būdu naudotojas tarsi pats priartėja prie objekto. Ant „HTC U11“ korpuso yra keturi mikrofonai, todėl garsas įrašomas iš visų pusių.

Priekinė kamera yra 16 megapikselių raiškos ir turi f2.0 diafragmą. Reikėtų pažymėti tai, kad „HTC U11“ priekinė kamera puikiai susitvarko su spalvų perteikimu esant bet kokioms sąlygoms – dieną, naktį ar patalpose. Kampai ne itin platūs, tačiau būrys draugų asmenukėje tilps. Tiesa, tokiu atveju pravers panoraminės asmenukės režimas.

Garso kokybė – geresnė

Dar nuo „HTC One M7“ laikų ši kompanija garsėja puikia garso kokybe. Ko gero ne vienas iki šiol ilgisi „BoomSound“ garsiakalbių. Iš tikrųjų ši technologija niekur nedingo, o tik evoliucionavo į „BoomSound Hi-Fi Edition“. Tai yra dviejų garsiakalbių sistema, kurioje vienas garsiakalbis yra išdėstytas virš ekrano ir atkuria tik aukštus dažnius, o antras ant apatinės kraštinės ir atsako už vidutinius ir žemus dažnius. Lyginant su „HTC 10“, „U11“ modelis pasižymi galingesniu garsu.

Sekdama mada, „HTC“ kompanija šiame telefone atsisakė 3.5 mm garso jungties. Tokio sprendimo priežastis labai paprasta: telefono komplektacijoje yra ausinės, kurios pasižymi aktyvaus triukšmo slopinimo sistema ir garso nustatymo kiekvienai ausiai sistema – „Usonic“. Esmė tame, kad visa tai neveikia per pasenusią jungtį, tik per C tipo USB. Taigi liko tik viena jungtis, todėl vienu metu krauti telefoną ir klausytis muzikos nepavyks. Garso prasme „HTC U11“ pirmiausia paperka žemaisiais dažniais ir erdviniu skambesiu.

Nors apie garso kokybę telefonų apžvalgose užsimima paskutinėje vietoje arba visai nutylima, reikėtų pabrėžti tai, kad „HTC U11“ telefone tai viena pagrindinių ypatybių. Garsas čia galingas ir detalus, todėl melomanai, jei jų nesutrikdys garso jungties trūkumas, bus tikrai patenkinti.

Didelis ir ryškus ekranas

„HTC U11“ turi 5.5 col. įstrižainės ekranas su standartiniu 16:9 kraštinių santykiu. Tai yra IPS SuperLCD 5 ekranas Quad HD (1440x2560 pikselių) raiška. „Valgo“ toks ekranas tikrai nemažai energijos.

Kalbant apie ekraną, sudėtinga jo nelyginti su „Galaxy S8“ ekranu, kuris pripažintas geriausiu pasaulyje. Jis atvaizduoja daugiausia spalvų, o didžiausias ryškumas siekia 1020 nitų. Maksimalus „HTC U11“ ryškumas ne toks didelis, tačiau vaizdas ekrane tikrai gerai įskaitomas būnant po saule.

Su spalvų perteikimu viskas puiku. Baltos spalvos balansas sukalibruotas teisingai, tačiau jeigu kam nors atspalviai pasirodys per daug geltoni ar mėlyni, be problemų galima „paburti“ su nustatymais.

Vertėtų paminėti tai, kad čia yra pirštinių režimas, kuriuo metu jutiklis tampa jautresnis, todėl ekranas į prisilietimus ir paspaudimus reaguoja net pro medžiagą. Labai naudinga funkcija, kuri leis patogiai naudotis įrenginiu būnant lauke tada, kai temperatūros stulpeliai rodys minusą.

Telefono ekranas yra dengtas „Gorilla Glass 5“ stiklu. Galima pastebėti, kad kraštinėse stiklas yra užapvalintas, todėl tai vizualiai sumažina įrenginio gabaritus.

Aukšto lygio našumas

„HTC U11“ aštuonių branduolių „Qualcomm Snapdragon 835“ procesoriaus ir „Adreno 540“ vaizdo plokštės dėka yra vienas galingiausių išmaniųjų telefonų pasaulyje. Reikėtų pažymėti tai, kad rinkoje yra prieinami dviejų variantų modeliai: su 4 GB operatyviosios atminties ir 64 GB saugyklos bei su 6 GB operatyviosios atminties ir 128 GB saugyklos. Vietoj antros SIM kortelės čia galima įdėti atminties kortelę, kurios maksimali talpa gali būti 256 GB.

Žaidimai ir persijungimas tarp įvairių programėlių veikia sklandžiai ir greitai, jokių trikdžių čia nėra. Telefonu tikrai smagu intensyviai naudotis.

„HTC U11“ veikia „Android 7.1.1 Nougat“ operacinės sistemos su „HTC Sense UI“ sąsaja pagrindu. Naujovių, lyginant su „HTC 10“ čia mažai. Reikėtų paminėti tai, kad šio „HTC“ telefono neaplenkė virtualių asistentų mada. „HTC U11“ turi jų net tris: firminį „HTC Companion“, balso asistentą „Google Assistant“ ir „Amazon Alexa“.

Pagal naudojimosi patogumą „HTC U11“ galima prilyginti „Google Pixel“, pagal greitį – „Galaxy S8 Plus“, o optimizacijos prasme – „iPhone 7“. Tai tikrai vienas galingiausių išmaniųjų telefonų pasaulyje.

Baterija ir veikimo laikas

„HTC U11“ turi 3000 mAh talpos bateriją. Turint omenyje Quad HD raišką ir IPS matricą, tai yra mažokai. Pilnai įkrautos baterijos veikimo sunkiai pakanka dienai. Naršant internete baterijos pakanka apie 10 val., 3G pokalbiams 19 val. Intensyviai naudojantis telefonu visą dieną be papildomo įkrovimo apsieiti bus gana sudėtinga. Yra greito įkrovimo technologija „Qualcomm Quickcharge 3.0“, o štai bevielio įkrovimo galimybės čia nėra. Per komplektacijoje esantį adapterį telefonas įkraunamas per 1,5 val. Greitai, bet ne rekordiškai.

Techninių charakteristikų prasme „HTC“ gavosi tikras flagmanas. Čia yra topinis procesorius, išties kieta kamera, unikali „Edge Sense“ technologija. Tačiau su dizainu yra šiokios tokios bėdos. Tikriausiai norėta terminatoriaus „T1000“ stiliaus korpuso, o gavosi tai, ką matome. Tačiau dizainas – labai subjektyvus dalykas. Jei „HTC U11“ patiks išoriškai, be abejonės, tai dėmesio vertas 2017 metų išmanusis. Jis turi puikią kamerą ir pasižymi vienu geriausiu garsu telefonų rinkoje. Ekranas čia praktiškai be trūkumų, o naudojimosi patogumo ir greičio prasme jis nenusileidžia savo pagrindiniam konkurentui „Samsung Galaxy S8“. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „HTC U11“ tikrai turėtų patikti tiems, kurie pavargo nuo „Samsung“ ir „Apple“ ekspansijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS