Oficialiai pristatytas „Samsung Galaxy S9“ (apžvalga) | Diena.lt

OFICIALIAI PRISTATYTAS „SAMSUNG GALAXY S9“ (APŽVALGA)

  • 2

„Samsung“ pagaliau parodė visas „S9“ kortas! „Galaxy S9“ bei „Galaxy S9+“ išoriškai labai panašūs į savo pirmtakus, tačiau jų viduje slypi keletą įdomių patobulinimų.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, korėjiečiai tikrai negarsėja mokėjimu saugoti paslaptis. Dėl kelių informacijos nutekėjimų apie „Galaxy S9“ flagmaną jau žinojome praktiškai viską dar iki jo premjeros. Pasitvirtino kintamos diafragmos, stereo garsiakalbių ir praktiškai nepakitusio dizaino gandai.

Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, nereikėtų pamiršti, kad praeitų metų „Galaxy S8“ vis dar yra vienu geriausiu išmaniųjų rinkoje, taigi gamintojas iškėlė aukštą kartelę ne tik kitiems gamintojams, bet ir sau. Taigi kokie yra ir ką siūlo naujieji „Samsung Galaxy S9“ flagmanai?

„Samsung Galaxy S9“ dizainas

Iš pirmo žvilgsnio abi „Galaxy S9“ versijas paprasta supainioti su „Galaxy S8“ modeliais. Ekrano įstrižainė ir raiška nepasikeitė, o stiklinio-aliuminio korpuso forma iškart kelia pažįstamo dizaino įspūdį. Naujienos rėmeliai sumažėjo vos vienu milimetru. Savo vietoje liko mini-jack jungtis. Tačiau šuo pakastas kitose detalėse. „Galaxy S9“ pirmieji šios serijos istorijoje gavo stereo garsiakalbius su „Dolby Atmos“ standarto palaikymu. Pirštų atspaudų skaitytuvas perkeltas po kamera, taigi juo naudotis bus patogiau nei tuo, kuris yra „Galaxy S8“ modelyje.

„Samsung Galaxy S9“ našumas ir baterija

Akivaizdu, kad gamintojo pakeitimai „S9“ modelyje yra nematomi plika akimi. Flagmanai gavo naują spartesnį „Exynos 9810“ procesorių. Papildomos galingumo atsargos pravers sudėtingiems žaidimams ir papildytai realybei. Našumui be abejonės įtakos turi ir spartesnė naujausio UFS 2.1 standarto atmintis. Gaila, kad siūloma tik 64 GB saugyklos, tačiau galime pasidžiaugti, kad „Samsung“ nepamiršo apie microSD kortelių lizdą, į kurį taip pat galima įdėti antrąją SIM kortelę.

„Galaxy S9“ turi 3000 mAh talpos bateriją, o „Galaxy S9 Plus“ – 3500 mAh, t.y. baterijų talpos yra tokios pat kaip „Galaxy S8“ modelyje, tačiau didesniu energijos efektyvumu pasižymintis procesorius ir puikiai optimizuota „Android 8.0“ sistema turėtų užtikrinti ilgesnį telefonų autonominį veikimą. Žinoma, „Galaxy S9“ palaiko greitojo įkrovimo ir greitojo indukcinio įkrovimo sistemas.

„Samsung Galaxy S9“ kameros

Dar iki oficialaus pristatymo jau galima buvo suprasti, kad gamintojas „Galaxy S9“ reklamuos visų pirma kaip nuotraukoms skirtą išmanųjį telefoną.

Pagrindinė kamera išsiskiria mechaniškai kintama diafragma, kuri leis užfiksuoti kokybiškesnes nuotraukas bet kokio apšvietimo sąlygomis. Režimas f/1.5 praleidžia daugiau šviesos ir puikiai pasiteisins tamsiuoju paros laiku. Tokie funkcionalumai tikrai teikia daug vilčių, nes iki šiol šviesiausius objektyvus turėjo „Huawei Mate 10 Pro“ ir „LG V30“, tačiau panašu, kad „Galaxy S9“ modelis šiuo atžvilgiu juos pralenks.

Atsirado filmavimo su 960 kadrų per sekundę sparta galimybė, taip pat čia rasime sulėtintą filmavimo režimą. Esant poreikiui vaizdo įrašus galima įrašyti kaip animuotus GIF‘us. Panašu, kad „super slow motion“ režimą „Samsung“ apgalvojo geriau nei iki šiol tai darė „Sony“ gamintojas.

Su „Galaxy S9“ kameromis yra susiję ir animuoti avatarai („Emoji AR“). Dėl mašininio mokymosi algoritmo analizuojamas vartotojo atvaizdas ir generuojami į jį panašūs emotikonai – animuoti veikėjai. Tai neabejotinai yra atsakas į „Apple“ „animoji“. Smulkmena, tačiau be abejonės sukels ne vieno asmens džiaugsmą. 8 megapikselių priekinė kamera išlieja foną portretuose, o „Samsung Galaxy S9 Plus“ gavo antrąją galinę kamerą.

Pagrindiniai „Samsung Galaxy S9“ ir „Samsung Galaxy S9 Plus“ skirtumai

„Samsung Galaxy S9“ turi viengubą galinę kamerą ir 4 GB RAM atminties, o „S9 Plus“ modelyje rasime dvigubą galinę kamerą ir 6 GB operatyviosios RAM atminties.  Gamintojo teigimu, papildomi RAM gigabaitai pravers visų pirma dvigubos kameros nuotraukų apdorojimui. 

Apibendrinimas

Iš vienos pusės „Galaxy S9“ neatneša tiek permainų, kiek praeitų metų modeliai. Iš kitos pusės tobulinti nelabai ir buvo ką. Stereo garsiakalbių „Samsung“ flagmanuose jau laukėme ne vienus metus, o „super slow motion“ režimas pagaliau išėjo iš „Sony“ kiemo ribų. Kintama diafragma gali tapti kitu reikšmingu žingsniu mobilios fotografijos evoliucijoje.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, jokia paslaptis, kad „Samsung“ rimčiau atnaujina „Galaxy S“ seriją kas du metus, taigi su „Galaxy S9“ niekas jokių didelių stebuklų ir nesitikėjo, tačiau naujieji flagmanai turi puikias galimybes patobulinti „Galaxy S8“ sėkmės formulę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nepatenkintas

Didesnio šudo negi samsungas gyvenime nesu turėjes. Samsung s9

samsungas - sudas

Eilinis samsung sudas su spekuliacine kaina. Geriausi pasaulyje telefonai Xiaomi Mi Max 2. Baterijos 5300mAh, 12MP galine kamera su PDAF ir 5MP priekine. 4GB RAM 64-120GB ROM. 2 Hercu greitisPakrovimas pilnai per 1.5 val. Kaina tiesiog juokinga - 300Eur.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS