Perspėja: per „WhatsApp“ ir „Facebook“ dovanojami bilietai – apgaulė | Diena.lt

PERSPĖJA: PER „WHATSAPP“ IR „FACEBOOK“ DOVANOJAMI BILIETAI – APGAULĖ

Jeigu per „WhatsApp“ programėlę iš draugo gausite pranešimą, kuriame teigiama, kad Disneilendas dovanoja bilietus, tiesiog jį ignoruokite, nes tai apgaulė, perspėja kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky Lab“.

Iš draugų gavus pranešimą apie nemokamus bilietus ir patikrinus atsiųstą svetainę, galima rasti informacijos apie, pavyzdžiui, 500 nemokamų bilietų, kurie yra dalinami minint 110 metų Disneilendo jubiliejų. Beveik 300 bilietų jau išdalinti, bet apie 200 vis dar prieinami. Be to, puslapyje gausu komentarų iš kitų naudotojų, kurie dėkoja Disneilendui ir rodo bilietus, kuriuos jie laimėjo.

Kaip skelbia „Kaspersky Lab“, kad nemokamai gautumėte bilietą, tereikia užpildyti trumpą apklausą, o tada pasidalinti pranešimu su savo „WhatsApp“ draugais, tam net yra skirtas specialus mygtukas.

Tuomet vartotojas drąsiai raginamas spustelėti mygtuką „Get Tickets“ (gauti bilietus). Bet dėl keistos priežasties bilietai nepasiekiami. Greičiausiai vartotojas bus nukreiptas į kitą svetainę, kuri siunčia į trečiąją vietą, o iš ten - į ketvirtą ir taip toliau.

Galų gale, vartotojas atsiduria svetainėje, kurioje siūlomos tam tikros nepatikimos prekės ar paslaugos, o netikro Disneilendo puslapio savininkai pelnosi iš apsilankymų skaičiaus.

Pasak „Kaspersky Lab“, pačios įmonės neturi nieko bendro su tokiais puslapiais - sukčiai paprasčiausiai naudoja žinomus prekės ženklus, kad pritrauktų žmones į savo svetaines. Tačiau, nepriklausomai nuo to, kurios bendrovės yra išnaudojamos, netikros svetainės atrodo panašiai, ir net komentarai bei komentatorių veidai paprastai yra vienodi. Skiriasi tik puslapio viršuje esantys logotipai ir tam tikros smulkios detalės.

Bendrovė ragina bet kokiu atveju, net jei šie sukčiavimo būdai nesukelia pavojaus prarasti pinigus, asmeninius duomenis ar kažką kitą, gavus tokį pranešimą niekada nespausti jame esančių nuorodų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS