Riba tarp interneto ir televizijos sunyko? | Diena.lt

RIBA TARP INTERNETO IR TELEVIZIJOS SUNYKO?

Legendinį serialą „Sopranai“ kūrė „Home Box Office“ – HBO bendrovė, kuri amerikiečiams ilgai siūlė prenumeruoti įprastą televiziją, o ją užsiprenumeravę žiūrovai „Sopranų“ laukdavo fiksuotu programos laiku. Pažiūrėję vieną seriją ir laukdami kitos, žiūrovai turėdavo nemažai laiko viską aptarti su bičiuliais.

Tačiau dabar HBO jau reklamuoja, kad persikėlė ir į internetą, todėl savo serialus siūlo žiūrėti iš karto ir bet kokiame įrenginyje. HBO net siūlo specialius paketus, numatančius tik interneto vaizdų bibliotekas. Tokią naujovę bendrovė suderino kartu su savo kozirio premjera – penktojo labai populiaraus serialo „Sostų Karai“ sezono pradžia.

Tik ar įprastos televizijos milžinas nebus pavėlavęs?

Kito populiaraus  serialo „Kortų namelis“ kūrėjo „Netflix“ vadovas Reedas Hastingsas kalba griežtai. Pamirškite Įprastus televizijos kanalus, nes žmonėms rūpi ne televizijų kanalai, o programos. Internete norimą programą galima pažiūrėti, kad ir prabudus vidury nakties.

Jei neužtenka vienos, galima pažiūrėti visas iš karto. Iš pradžių DVD diskus siuntinėjusi „Netflix“ tapo tikru naujuoju vaizdo pramonės milžinu, kai sugebėjo užsiprenumeravusiems žiūrovams sukurti galimybes internete žiūrėti ką nori ir kada nori. Ir dar svarbiau – žiūrėti taip kokybiškai, kad per ekraną stebint Saulės atspindžius norisi užsidėti Akinius nuo saulės, nes vaizdas atrodo lyg tikras.

„Netlix“ žada ateiti ir į Lietuvą ir užkariauti visą pasaulį, nes mažiau išsivysčiusios šalys esą dar imlesnės internetui nei turtingesnės, mat neturi tokių stiprių televizijos tradicijų.

Daugiau apie televizijų ateitį – LRT televizijos laidos „Laba diena, Lietuva“ įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS