„Samsung Galaxy Note 8“: koks jis? | Diena.lt

„SAMSUNG GALAXY NOTE 8“: KOKS JIS?

  • 1

Vakar „Samsung“ kompanija oficialiai pristatė „Galaxy Note 8“ flagmaną. Nors jau iki anonso apie įrenginį buvo žinoma praktiškai viskas, kai kurias ypatybes gamintojui pavyko išlaikyti paslaptyje iki oficialaus pristatymo.

Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų teigimu, jau metų pradžioje, „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8 Plus“ pristatymo metu tapo aišku, kad „Samsung“ nustojo aklai vytis technines charakteristikas.

Daugumai naudotojų skaičiai dirbtiniuose testuose dažniausiai nieko nesako. Šiuolaikiniai flagmanai turi tokias galingumo atsargas, kad jie tiesiog sklandžiai veikia ir naudotojai nelabai galvoja apie tai, koks įrenginio viduje yra procesorius ir kiek jame atminties. Pirmoje vietoje yra naudojimosi patirtis ir patogumas bei įrenginio ekosistema. „Galaxy Note 8“ pristatymo metu kompanija atkreipė ypatingą dėmesį būtent šiems aspektams.

Išoriškai „Galaxy Note 8“ primena „Galaxy S8“. Tai yra iš abiejų pusių stiklinis korpusas su plonu metaliniu rėmeliu. Įrenginys atrodo prabangiai. Tiesa, iš abiejų pusių stiklas labai greitai kaupia pirštų atspaudus, tačiau puikios oleofobinės dangos dėka, jie taip pat lengvai ir valomi.

Praktiškai visą priekinę dalį užimantis 6,3 col. įstrižainės berėmis Super AMOLED ekranas su 18:9 kraštinių santykiu ir šonuose užlenktais kampais vis dar lieka vienu geriausių rinkoje, tačiau tokio „vau“ efekto, kaip metų pradžioje, kai buvo pirmą kartą parodytas „Galaxy S8“ išmaniuosiuose, jau nekelia. Lyginant su „Galaxy S8 Plus“ tik 0,1 col. padidinta įstrižainė nežymiai padidino įrenginio gabaritus.

Virš „Galaxy Note 8“ ekrano yra visas rinkinys jutiklių. Be jau įprastų priekinės kameros, apšvietimo ir artumo jutiklių, išmanusis telefonas taip pat turi akies rainelės skaitytuvą. Gamintojas akcentuoja būtent šį duomenų apsaugos būdą kaip saugesnį ir patogesnį bei ypatingą dėmesį atkreipia veido atpažinimo funkcijai, skirtai greitam telefono atrakinimui. Be to, jau daugeliui pažįstamas pirštų atspaudų skaitytuvas čia taip pat yra, tačiau jo išdėstymas šalia kameros esant tokiai didelei įstrižainei kelia tam tikrus patogumo ir egonomikos klausimus.

Savo priekine dalimi „Galaxy Note 8“ mažai kuo skiriasi nuo kovo mėn. pristatytų „Samsung“ flagmanų, tačiau reikia tik pažiūrėti į galinę dalį ir čia iškart į akis krenta naujovė – dviguba kamera. Tai pirmasis „Samsung“ įrenginys su dviejų objektyvų kameros sprendimu. Kompanija nusprendė neišradinėti dviračio ir pritaikė vieną geriausių dvigubos kameros variantų su vienu įprastu objektyvu poroje su teleobjektyvu. Toks derinys leidžia „Galaxy Note 8“ fiksuoti kadrus panaudojant dvigubą optinį priartinimą be jokių kokybės praradimų.

Taip pat dvigubos kameros dėka išmanusis telefonas nustato atstumą iki objektų, todėl galima fiksuoti nuotraukas su taip vadinamu „bokeh“ išplauto fono efektu. Be to, „Galaxy Note 8“ tapo pirmuoju pasaulyje išmaniuoju telefonu, kurio abu dvigubos kameros moduliai turi optinį stabilizavimą. Jeigu prie viso to pridėsime dar greitojo fokusavimo technologiją „Dual Pixel“ ir šviesų objektyvą, vėl turime vieną geriausių kamerų rinkoje.

Niekur nedingo ir pagrindinė „Galaxy Note“ serijos ypatybė – firminis „S Pen“ pieštukas, kuris atpažįsta iki 4096 paspaudimo lygių. Pieštuko dėka galima žymėti pastabas iškart įjungto telefono ekrane. Taip pat labai įdomi funkcija yra galimybė ranka parašyti pranešimą ir vėliau persiųsti jį kaip GIF animaciją.

Pagrindinės „Galaxy Note 8“ specifikacijos:

· Ekranas: Super AMOLED, 6,3", 2960х1440 (galimybė keisti nustatymuose raišką), 522 ppi, talpinis, daugiajutiminis multi-touch;

· Procesorius: aštuonių branduolių, 64 bitų „Qualcomm Snapdragon 835“, 2,45 GHz arba aštuonių branduolių 64 bitų „Samsung Exynos 8 Octa 8898M“, 2,5 GHz, priklausomai nuo regiono;

· Vaizdo plokštė: „Adreno 540“ arba „Mali-G71 MP20“ priklausomai nuo pritaikyto procesoriaus;

· RAM: 6 GB LPDDR4X tipo su 1 866 MHz dažniu;

· Vidinė atmintis: 64/128 GB UFC 2.1;

· Atminties kortelių lizdas: microSD;

· Pagrindinė kamera: 12 МP su f/1,7 + 12 МP su f/2,4, pikselio dydis - 1,4 mikrono, fazinis automatinis fokusavimas „Dual Pixel“, objekto sekimas, optinis vaizdo stabilizavimas, 4K filmavimo galimybė, HDR palaikymas, rankiniai nustatymai;

· Priekinė kamera: 8 МP, f/1,7, HDR palaikymas;

· Jutikliai: apšvietimo, ultragarsinis priartinimo, Halo, akselerometras, mikrogiroskopas, kompasas, barometras, pirštų atspaudų skaitytuvas, akies rainelės skaitytuvas;

· Baterija: 3 300 mAh, nekeičiama, greitas įkrovimas, bevielis įkrovimas, greitas bevielis įkrovimas;

· Operacinė sistema: „Android Nougat“ su firmine „Samsung Experience“ sąsaja;

· Ryšiai: GSM: 850/900/1800/1900 МHz || UMTS: 850/900/1900/2000/2100 МHz|| LTE Cat.6;

· SIM: 2х nano-SIM, Dual SIM Dual Standby (DSDS);

· Bevielės sąsajos: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC;

· Navigacija: GPS, GLONASS, Beidou;

· Jungtys: USB Type-C, 3,5-мм garso jungtis;

· Apsauga nuo vandens ir dulkių: IP68 standartas

· Matmenys: 162,6 x 74,8 х 8,5 mm;

· Suderinami įrenginiai: doko stotelė „Samsung DeX“, kamera „Gear 360“, virtualios realybės akiniai „Gear VR“ su valdikliu, „Gear S3“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eligijus

Sudas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS