Sukėlė įsiūtį: „Apple“ išties nuotoliniu būdu lėtino mobiliųjų telefonų spartą | Diena.lt

SUKĖLĖ ĮSIŪTĮ: „APPLE“ IŠTIES NUOTOLINIU BŪDU LĖTINO MOBILIŲJŲ TELEFONŲ SPARTĄ

  • 6

Bendrovės „Apple“ atstovai pripažino, kad mažiausiai metus ši bendrovė nuotoliniu būdu mažino senesnių „iPhone“ telefonų modelių spartą. 

Kaip rašoma „Business Insider“, bedrovės atstovai pateikė argumentus, kodėl jie tokiu būdu mulkino savo pirkėjus. Jie tikino, kad taip darė dėl klientų gerovės.

Mažinant spartą jie neva norėjo apsisaugoti nuo senstančių akumuliatorių mažėjančios srovės tikimybės. Tad tokie jų veiksmai leido aparatui neišsijungti, kai akumuliatorius nėra visiškai išsikrovęs.

Anksčiau šią savaitę įvairius prietaisus testuojančios bendrovės "Geekbench" įkūrėjas Johnas Pooleas (Džonas Pulas) pranešė, jog, senstant baterijai, "iPhone 6s" ir "iPhone 7" modeliai ima veikti lėčiau, rašo "The Wall Street Journal".

"Apple" pripažino, kad "iPhone" telefonų ličio jonų baterijos laikui bėgant silpsta ir esant kai kurioms sąlygoms, pavyzdžiui, naudojantis telefonu šaltyje ar senkant baterijai, nebesusidoroja su apkrova. Dėl to įrenginys gali atsijungti, nes tai numatyta siekiant apsaugoti "jo elektroninius komponentus", nurodo "Apple".

Tam, kad užkirstų kelia tokiems "iPhone 6", "iPhone 6s" ir "iPhone SE" atsijungimams, kurie sukėlė daugybę nusiskundimų, "Apple" pakoregavo savo operacinę sistemą, kad sulėtintų tam tikrų daugiausia resursų reikalaujančių užduočių atlikimą. Viena iš tokių užduočių, pavyzdžiui, yra "Snapchat" filtro sukūrimas.

"Mūsų tikslas yra suteikti klientams geriausią potyrį, kuris apima bendrą įrenginio darbą ir jo darbo pratęsimą", - nurodoma kompanijos pranešime.

"Apple" skelbia, kad "iOS 11.2" versija veikia ir "iPhone 7".

Verta paminėti, kad UBS banko atlikta apklausė parodė, kad renkantis išmanųjį telefoną vartotojams yra svarbiausi būtent baterijos talpa ir telefono sparta.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Niekada graužtukų

Reklaminis straipsniukas. Atsilieka jau smarkiai tos nuograužos nuo kitų gamintojų labai, labai.

Tomas

Zmones realiai net nepajuto to suletejino. Iphone laidinis telefonas skirtas tik paskambint, zinute parasyt ir kartais panarsyt (nekalbu apie naujuosius iphone 8, 8 plus ar x. Sie irenginiai tiesiogine ta zodzio prasme tapo ismaniais)

Anonimas

Niekas neperka tu obuolių prakastu tai sugalvojo marketinga per sraipsnius daryti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS