B. Nicholson: esame laimingi tiek, kiek laimingi mums svarbūs žmonės | Diena.lt

B. NICHOLSON: ESAME LAIMINGI TIEK, KIEK LAIMINGI MUMS SVARBŪS ŽMONĖS

Šeimos verslą įkūrusios žurnalistės, kulinarinių knygų autorės, TV laidų vedėjos Beatos Nicholson šeima šiuo metu, kaip ir dauguma, laiką leidžia namuose. Tačiau aktyviai ir vietoje nenusėdinčiai moteriai karantino laikotarpiu net nekyla klausimų, ką veikti – darbų jai niekada netrūksta.

Nuobodžiauti netenka

"Įdomūs ir sudėtingi laikai. Visi esame apimti nerimo ir baimės, bet labai tikimės, kad šis laikotarpis greitai baigsis, – sako B.Nicholson. – Kadangi esu pozityvus žmogus, tai, net ir esant šiandienei situacijai, stengiuosi matyti galimybes ir džiaugtis tuo puikiu laiku, kurį galiu praleisti namie. Man labai patinka būti su vaikais. Džiaugiuosi, kad mano vaikų mokykla puikiai organizuoja jų mokymą. O su mažiukais visuomet yra darbo ir veiklos. Tad tos mano dienos, pasakyčiau, tikrai yra labai labai aktyvios."

Ir karantino metu Beatai tenka ruoštis laidų filmavimams. Savo įrašais ji dalijasi socialinėje medijoje, tai irgi užima nemažai laiko.

Namuose ji išbando naujus receptus, daug gamina. Tiesiog, kaip pati sako, gyvena namų šeimininkės gyvenimą. Pasikeitė gal tik tai, kad nevaikšto į parduotuves, pati neina į turgų – dabar naudojasi paslaugomis, kai viskas atvežama į namus. O ir maisto atsargų turi sukaupusi labai daug, tad šis laikas – puiki proga sunaudoti tai, ką turi.

"Taip, su vaikais tenka daugiau užsiimti, bet aš nepasakyčiau, kad tai vargina. Stengiamės išeiti į lauką bent porą kartų, turime savo kiemą, tad tai nesukelia problemų, – sako B.Nicholson. – Daugiau padūkstame, pasileidžiame muziką ir šokame. Pradėjome žiūrėti – ir man labai patinka – Kristinos Savickytės pasakas ir pirštukų žaidimus. Klausimų, ką veikti, tikrai nekyla – tiek daug visi prikuria gero turinio socialinėje medijoje, kad gali vien tik savo feisbuko sienoje rasti daugybę visokių idėjų, ką galima veikti su vaikais."

Vaikai – ir pagalbininkai

Ar vaikai šiuo karantino laikotarpiu patenkinti? Vyresnieji, Beatos teigimu, pasiilgsta draugų, mokyklos. Jiems labai patinka jų mokykla, tai jie tikrai ilgisi mokyklos. O mažiesiems dabar geriausias laikas namie – ir tėvai šalia, ir į darželį nereikia eiti ar su auklyte būti. Bet ir savo nuostabios auklytės Nijolės vaikai labai pasiilgo.

Man atrodo, tai yra tas laikas, kai mes atsigręšime į tikruosius dalykus, tikrąsias vertybes, atsikratysime viso balasto. Net minčių, kurių mums nereikia.

"Žinoma, kai kam – galbūt tiems, kurie neturi vaikų, šis laikotarpis liūdnesnis, bet kartu tai puiki proga sulėtėti, paauginti savo sielą, galų gale geriau susipažinti su savimi ir su savo šeimos nariais", – sako B.Nicholson.

Natūralu, kad ir jos gyvenime – ne vien žaidimai su vaikais. Ir namus apsitvarkyti norisi. Laiko knygą į rankas paimti, kaip ir iki šiol, lieka tik vakare, kai mažieji – trejų Hariukas ir pusantrų Danukas – užmiega.

Turi Beata ir pagalbininkų: keturiolikos vasarą sulauksiančią Isabellą Meilę, ir dvylikos Jurgį.

"Mes su Jurgiu pradėjome filmuoti tokius filmukus, kuriuose aš ką nors gaminu. Seniai apie tai kalbėdavome, bet niekaip nepadarėme. Dabar jau esame sukūrę kelis tokius filmukus – kaip pasidaryti plastelino, kaip pasigaminti desertą be cukraus, – pasakoja Beata. – O mano dukra – labai tuo džiaugiuosi – vakarais labai gražiai sutvarko virtuvę. Tai man didžiulė pagalba. Kadangi aš keliuosi pirma, ateinu į virtuvę ir diena man prasideda puikiai, kadangi iš vakaro ji būna viską labai puikiai sutvarkiusi. O virtuvė per dieną, patikėkite, apsišnerkščia kaip reikiant, indų stirta būna iki lubų."

Šeimoje visi darbus dalijasi. Vyresnieji vaikai ir šiukšles išneša, ir namuose tvarkosi, ir šunimis turi pasirūpinti, ir mažaisiais broliais. Ir jie stengiasi prisidėti, kiek kuris pajėgia.

"Mūsų šeimai po karantino skyrybos ar kokie kiti kataklizmai tikrai negresia, nes aš labai myliu savo vyrą, jis manęs visiškai neerzina. Net priešingai – man labai patinka kartu su juo tiek daug laiko praleisti, – sako B.Nicholson. – Žinoma, mes ir pasibarame, ir, būna, šiek tiek pakeliame balsą, jei vaikai neklauso, – tikrai nevaidinu, kad gyvename idealiame pasaulyje ir tik vaikštome susikabinę už rankų. Bet iš esmės aš labai gerai jaučiuosi su savo šeima būdama namuose."

Laikas atsikratyti balasto

Vos prasidėjus karantinui, B.Nicholson šeimos restoranai "Jurgis ir drakonas" ėmėsi gaminti ir vežioti maistą medikams. Šią idėją, kaip pasakoja moteris, pasiūlė viena jų šeimos bičiulė.

"Kažkaip galvoji – na va, gydytojai sunkiai dirba, bet tikriausiai jie ten turi valgyklas. Bet kai mūsų bičiulė, kuri bendrauja su medikais, sužinojo, kad jiems praverstų pagalba maistu, mielai sutikome gaminti ir vežti jiems. Susiorganizavome, padarėme ir labai tuo džiaugiuosi. Po to ir kiti restoranai, įmonės prisijungė, produktus aukojo", – džiaugiasi naudinga veikla karantino metu.

B.Nicholson manymu, dabar visiems labai geras laikas persvarstyti savo prioritetus ir atsikratyti to, kas nereikalinga. Jos manymu, gyvenime svarbiausia – žmogiškumas ir pagalba kitiems. Krizinė situacija parodo tikrąjį žmogaus veidą ir padeda jam atsirinkti, kas yra svarbu.

"Iš esmės ši krizė yra visų krizė, ji paliečia visus ir kiekvieną. Tai puiki proga mobilizuotis, – mano B.Nicholson. – Man atrodo, tai yra tas laikas, kai mes atsigręšime į tikruosius dalykus, tikrąsias vertybes, atsikratysime viso balasto. Net minčių, kurių mums nereikia. O būdami tiek laiko namuose suprasime, ko mums iš tiesų reikia. Bent jau aš suprantu, kad mano laimei reikia labai mažai: kad mano šeimos nariai būtų laimingi, sveiki ir kartu. Esame laimingi tiek, kiek laimingi mums svarbūs žmonės. Tad ir pagrindinis mano palinkėjimas visiems: duok Dieve sveikatos, o visa kita patys pasidarysime. Šiandieninėmis aplinkybėmis tik dar aiškiau supranti to esmę."

GALERIJA

  • B. Nicholson: esame laimingi tiek, kiek laimingi mums svarbūs žmonės
  • B. Nicholson: esame laimingi tiek, kiek laimingi mums svarbūs žmonės
  • B. Nicholson: esame laimingi tiek, kiek laimingi mums svarbūs žmonės
„Beatos virtuvės“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Kaip pasakius, kai kas labai primityvu ir atsibode.

Ar ji nepavargo nuo TV?

O TV? O žiūrovai?

meile

PATI DIdziausia nesamone,ar laimingi tie zmones dirbantys jums,jus net nepaklauset ju
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS