Briuselio kopūstai su traškiu kumpiu | Diena.lt

BRIUSELIO KOPŪSTAI SU TRAŠKIU KUMPIU

Sakoma, kad mėsą idealiausia yra derinti su daržovėmis. Taigi galite pasimėgauti nesudėtingai paruošiamu kumpio bei Briuselio kopūstų ansambliu. Tikrai nesigailėsite!

Reikės:

3 puodelių Briuselio kopūstų,

1/4 puodelio smulkiai pjaustyto „Prosciutto“ kumpio,

1 arbatinio šaukštelio sviesto,

1/2 arbatinio šaukštelio druskos,

1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,

1 arbatinio šaukštelio šviežių citrinų sulčių,

Gaminimas

Tris minutes virkite nuplautus Briuselio kopūstus. Nukoškite ir nusausinkite.

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Sudėkite smulkiai pjaustytą „Prosciutto“ kumpį. Kepkite apie šešias minutes, kol apskrus ir įgaus traškumą. Atvėsinkite.

Per pusę perpjautus Briuselio kopūstus dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie tris minutes, kol švelniai paruduos. Tuomet užberkite druskos, pipirų ir uždėkite sviesto. Maišykite, kol sviestas išsilydys. Nuimkite nuo ugnies. Apšlakstykite citrinų sultimis. Užberkite traškius kumpio gabalėlius ir išmaišykite. Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS