„Dzūkiška“ vištiena ir šventinė burokėlių mišrainė (receptai) | Diena.lt

"DZŪKIŠKA" VIŠTIENA IR ŠVENTINĖ BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ (RECEPTAI)

  • 1

Jurgita Bedarfienė siūlo konkursui du mišrainių receptus: "Pensininkų jaunystė" ir "Vištiena dzūkiškai".

Mišrainė "Pensininkų jaunystė"

Jai paruošti reikės:

Lygiomis dalimis virtų burokėlių, bulvių, morkų, pupelių, kiaušinių,
2–3 skiltelių česnakų,
žalumynų, druskos pagal skonį, pagardinti grietine arba aliejumi.
Papuošti – šviežių arba raugintų agurkėlių.

Gaminimas:
viską susmulkinti kubeliais, papuošti agurkų griežinėliais ir žalumynais.

Vištiena dzūkiškai

Patieklaui pagaminti reikės:
120 g vištos krūtinėlės,
4 vidutinio dydžio antaninių obuolių,
mairūno, krapų, citrinpipirių, čiobrelių, druskos, pipirų pagal skonį,
gero žiupsnio migdolų riešutų drožlių,
1 šviežio kiaušinio,
žalumynų papuošti,
aliejaus kepti.

Garnyras:

0,5 stiklinės ryžių

Gaminimas:

Vištos krūtinėlę šiek tiek pamušti specialiu plaktuku, pabarstyti mairūnais, krapais, citrinpipiriais, čiobreliais ir druska bei piprais pagal skonį. Taip paruoštą vištos krūtinėlę panardinti į kiaušinio plakinį ir pavolioti migdolo riešutų drožlėse, kurios suteiks kepsniui pikantiškumo.

Vištieną ir obuolius kepti aliejuje, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį – kol krūtinėlė pasidengs rusva traškia odele. Obuolius kepti tiek, kad jie išliktų nesuirę. Patariama kepant krūtinėlę aplaistyti susidarančiu kepant sultiniu. Keptą krūtinėlę ir obuolius pateikti kartu su biriai išvirtais ryžiais, papuošti žalumynais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vitas Kirelis

skanumelis,tikras senoliu patiekalas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS