Gardūs patiekalai, kurie patiks ne vien mažiesiems (receptai) | Diena.lt

GARDŪS PATIEKALAI, KURIE PATIKS NE VIEN MAŽIESIEMS (RECEPTAI)

  • 1

Atvėsus orams vis mieliau lauko pramogas iškeičiame į jaukų pasisėdėjimą namuose, o idealia vakaro pramoga tampa geras filmas, sušildantis patiekalas ar gardus desertas. Būtent tokiems kulinariniams eksperimentams kviečia TV3 laidos „Kotrynos burtai“ rengėja Kotryna Starkienė. Ji įsitikinusi – tokie receptai patiks ne vien vaikams!

Minkšto pagrindo pica

Picos tešlai:

300 g miltų,

200 ml šilto vandens,

7 g sausų mielių,

šaukšto cukraus,

šaukšto aliejaus.

Picos priedams:

pjaustytų konservuotų pomidorų,

pomidorų padažo,

tarkuotos mocarelos,

rūkytos dešros griežinėlių.

Į dubenį suberkite miltus, cukrų, žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite mieles, aliejų ir nedidele srovele, nuolat maišydami, supilkite vandenį. Užmaišykite tešlą. Nors ji bus lipni, maišykite tol, kol taps vientisa ir neliks gumuliukų. Į ketaus keptuvę įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai ją ištepkite. Tešlą sukrėskite į keptuvę, uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir palikite maždaug valandai pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir spausdami pirštais paskirstykite po keptuvę, o tuomet palikite dar 15 min. pastovėti. Per tą laiką paruoškite likusius picos ingredientus. Picos padažui į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus pjaustytų konservuotų pomidorų ir juos sumaišykite su keliais šaukštais pomidorų padažo. Ant picos pagrindo užberkite tarkuoto sūrio, šaukšteliu išdėliokite padažą, vėl pabarstykite sūrio ir sudėkite dešrą (naudokite šiek tiek storiau pjaustytą). Orkaitę įkaitinkite iki 230 °C temperatūros ir pašaukite į ją keptuvę su pica. Kepkite tol, kol pica iškils ir gražiai apskrus – apie 15–20 min.

 

Šokoladinis pyragas su morengu

Tešlai:

250 g juodojo šokolado,

170 g sviesto,

300 g rudojo cukraus,

50 g kakavos,

žiupsnio druskos,

5 kiaušinių,

90 g miltų.

Morengui:

3 kiaušinių baltymų,

70 g cukraus.

Norėdami paruošti tešlą brauniui, šokoladą su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Cukrų, kakavą ir druską suberkite į ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Po vieną įmuškite keturis kiaušinius ir plakimo šluotele gerai įmaišykite į tešlą. Penktąjį kiaušinį atskirkite – trynį įmaišykite į tešlą, o baltymą palikite morengui. Galiausiai suberkite miltus. Viską išmaišę, supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 25 min. Kad pyragas liktų drėgnas ir šiek tiek „guminis“, svarbu jo neperkepti. Pyragas turi būti apskrudęs, bet šiek tiek minkštas viduryje. Kol keps pyragas, pradėkite plakti baltymus. Keturis kiaušinio baltymus plakite tol, kol pradės formuotis baltos putos, o tuomet iš lėto supilkite cukrų ir viską išplakite iki purių putų. Išplaktus baltymus sudėkite ant pyrago ir pašaukite jį atgal į orkaitę – kepkite dar 20 min., kol baltymas gražiai paruduos.

GALERIJA

  • Gardūs patiekalai, kurie patiks ne vien mažiesiems <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • Gardūs patiekalai, kurie patiks ne vien mažiesiems <span style=color:red;>(receptai)</span>
K. Starkienės asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Med.

Kodėl iš to maisto daroma makalinė ,kam to sūrio,kad sočiau būtų ar kad tistūsi kaip snargliai ,kaip pjausto ir ima.Žinote ,kad skrandis nesuvirškina įvairų maistą vienodai,jis užsilieka ir keliauja toliau. Jeigu sūrį valgote ,tai sūrį valgykite ir atvirkščiai.Pavalgius riaugėja ,skundžiasi kad sunkiai virškina,o kaip manote nuo ko ,ogi nuo to ,kad valgė makalinę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS