Grikių pyragas su šonine (receptas) | Diena.lt

GRIKIŲ PYRAGAS SU ŠONINE (RECEPTAS)

Pyragas puikai tinkantis vasaros piknikams, kai norisi kažko neįprasto

Tešlai reikės:

    100 g sviesto
    200 g kvietinių miltų
    60 ml. šalto vandens

Įdarui reikės:

    150g. virtų grikių
    1 svogūno
    200g. Šaltai rūkytos šoninės
    150 ml. pieno
    2 kiaušinių
    ryšulėlio krapų
    druskos, pipirų

Pyrago pagrindui

Į dubenį persijokite miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir stambia tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą.

Pirštais sutrupinkite sviesto gabalėlius, įtrinkite juos į miltus, kad viskas atrodytų kaip stambių trupinių krūva. Į mišinį įpilkite šalto vandens ir greitai maišykite, o paskui jau suspauskite masę į vieną gumulą. Paruoštą tešlą ir valandai padėkite į šaldytuvą. Po valandos tešlą iškočiojame iki 5 mm storio, įklokite ją į neaukštą kepimo formą. Formoje įklotą tešlą dar pastatykite valandai į šaldytuvą, kad ji būtų dar trapesnė. Tešlai formoje atšalus, ant jos viršaus patieskite kepimo popierių bei ant jo priberkite pupų aržirnių ir pašaukite į 185 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepęs pyragas turi būti sausas ir kietokas.

Pyrago įdaras

Kol tešla kepa keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnai suminkštės berkite ir mažais gabaliukais sukapotą šoninę. Keletą minučių viską pakepinkite. Į dubenį įpilkite 150 ml riebaus pieno, įmuškite 2 kiaušinius, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintų krapų. Masę lengvai išplakite.Ant iškepto pyrago iš keptuvės išverskite pakepintus svogūnus su šonine bei tolygiai paskleiskite. Berkite virtų grikių sluoksnį.

Supilkite kiaušinių plakinį ant grikių, kad juos apsemtų ir pašaukite į 165-170 laipsnių orkaitę 10 minučių. Pyragą palikite atvėsti formoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasipiktinusi

Receotas nurašytas nuo Beatos virtuvės: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/grikiu-pyragas-nuostabusis/ O autorystės paminėti nesiteikė, neskanu taip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS