Itališko maisto gerbėjams – naminių raviolių su špinatais receptas | Diena.lt

ITALIŠKO MAISTO GERBĖJAMS – NAMINIŲ RAVIOLIŲ SU ŠPINATAIS RECEPTAS

  • 0

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco pagamins puikiai šventėms tinkantį patiekalą, kuris jam primins jo paties namus Italijoje. Nors šio patiekalo gaminimas užima nemažai laiko, jis suburia visą šeimą bendram darbui ir jaukiam bendravimui, kurio taip trūksta darbais ir skubėjimu užverstoje kasdienybėje.

Ta proga šeštadienį laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefas net atsivežė jau beveik 100-tą metų menantį savo močiutės įrankį, kuriuo parodys, kaip pasigaminti tradicinį Šiaurės Italijos Pjemonto regiono patiekalą – Agnoloti tipo raviolius su špinatų ir varškės įdaru. Ali Gadžijevas šį kartą pratęs praeitos laidos tradiciją ir vėl pasiūlys skanią idėją Kalėdinėms dovanoms – marcipaninius keksiukus.

Ravioliai su špinatų ir varškės įdaru

Reikės:

    400 g miltų

    200 g kiaušinių masės (arba 4 kiaušinių)

    200 g šviežių špinatų

    200 g varškės

    50 g sviesto

    20 g parmezano sūrio

    Druskos

    Pipirų

    Persilado prieskonių

    Alyvuogių aliejaus

    Šviežio šalavijo lapelių

Gaminimas. Iš miltų suberti ant stalo kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią supilti kiaušinių masę arba kiaušinių plakinį. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“ ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“. Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti špinatus, kad suminkštėtų. Tada sudėti juos į sietelį ir paspausti kelis kartus su šaukštu, kad išvarvėtų skystis. Atvėsinti ir sudėti į smulkintuvą, susmulkinti. Į smulkintus špinatus sudėti varškę, įberti druskos, pipirų, persilado prieskonių ir permalti viską iki kreminės konsistencijos. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį. Labai plonai iškočioti du lakštus tešlos. Ant vieno lakšto konditeriniu maišeliu išspausti vienodais atstumais įdaro kauburėlius. Tada uždengti juos kitu lakštu ir suformuoti raviolius. Virti pasūdytame vandenyje 3–5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo. Ant keptuvės išlydyti sviestą ir 2 minutes pakepinti jame šalavijų lapelius. Raviolius patiekti gilesnėje lėkštėje, užpilti padažu ir užtarkuoti parmezano sūriu. 

Marcipaniniai keksiukai

Reikės:

400 g marcipano

250 g kiaušinių masės (arba 5 kiaušinių)

140 g išlydyto sviesto

 40 g miltų

 35 g kukurūzų krakmolo

Šviežio arba šaldyto mango kubelių (jei neturite, rekomenduojama pusiau džiovintus abrikosus)

Cukraus pudros dekoravimui.

Gaminimas. Ištirpinti sviestą. Į smulkintuvą sudėti kubeliais supjaustytą marcipaną, supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Sumalti ingredientus iki vientisos masės. 1/3 masės dalį supilti į atskirą indą, užpilti lydytu sviestu ir viską gerai išmaišyti. Miltus persijoti į atskirą indą kartu su kukurūzų krakmolu. Tada gautą sviesto masę sujungti su likusia marcipano mase, suberti birius produktus ir permalti iki vientisos masės. Konditeriniu maišeliu paskirstyti tešlą į keksiukų formeles, įsprausti po mango arba abrikoso gabaliuką ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Dekoruoti cukraus pudra. Galima supakuoti į dovanų dėžutę ir dovanoti Kalėdoms.

GALERIJA

  • Itališko maisto gerbėjams – naminių raviolių su špinatais receptas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS