Italui neįprasčiausi produktai Lietuvoje – šaltalankiai ir ciberžolės šaknys | Diena.lt

ITALUI NEĮPRASČIAUSI PRODUKTAI LIETUVOJE – ŠALTALANKIAI IR CIBERŽOLĖS ŠAKNYS

  • 2

Lietuvoje vieši italas, „Michelin“  žvaigždutę pelniusio restorano „Indako“ virtuvės konditeris Aniello Iervolino. Jis papasakojo, kaip gaminami itališki desertai.

„Meilę virtuvei paveldėjau iš tėvo, virtuvės šefo“, – sako konditeris A. Iervolinas. Karjerą pradėjęs vos 14-likos nedidelio miestelio konditerijoje, dabar italas yra vieno Iskijos salos restorano šefo dešinioji ranka. Vaikystė Anielliui – tai saldumynai, iš pirmojo darbo konditerijoje labiausiai į atmintį įsirėžė eklerai – tai vienas mėgstamiausių italo saldėsių.

Naujų produktų italas atrado atvykęs ir į Lietuvą, čia su kolega iš pateiktų lietuviškų ingredientų ruošė šventinę vakarienę Trakų apvalaus stalo klubui. Konditeriui neįprasčiausi ingredientai pasirodė šaltalankiai ir ciberžolės šaknys. Italai, pasak konditerio, Lietuvoje gausiai naudojamus šakniavaisius laiko prastu maistu.

Daugiau apie konditeriją – Luko Šniolio reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ona

Kas tinka italui,netinka lietuviui,o kas tinka lietuviui-gali netikti italui.Klaidinga italo išvada,kad šakniavaisiai prastas maistas-tai pats geriausias maistas

JOKS CIA STEBUKLAS , NES

Ir lietuvis retas tokius vartoja ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS