Ką pasigaminti, kai lieka vištienos? (receptai) | Diena.lt

KĄ PASIGAMINTI, KAI LIEKA VIŠTIENOS? (RECEPTAI)

  • 0

Ko gero kiekvienas eame susidūrę su situacija, kai nežinome, kaip panaudoti likusius maisto produktus. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė pataria, kaip gaminant pasitelkti likusią vištieną ir dalinasi savo meksikietišku receptu.

Vištienos panaudojimo galimybių – gausu

Kiekvienas žinome, kad maisto švaistyti nederėtų, tačiau kartais tiesiog pasigaminame per daug. Tinklaraščio autorė sako, kad tai gali būti net į naudą.

„Tiesą sakant, kartais aš netgi tyčia pasigaminu daugiau vištienos tam, kad įtemptu laikotarpiu arba esant labai užimtai savaitei, maisto gamyba vakare taptų greitesnė ir lengvesnė”, – sako ji.

K. Pišniukatė pabrėžia, kad likusi vištiena nebūtinai turi būti panaudota iš karto: „Ji puikiai išsilaikys šaldytuve net kelias dienas“.

Anot tinklaraščio autorės, vištiena – universali mėsa, todėl jos panaudojimo galimybės – įvairios.

„Vištieną pasitelkti galima net keliuose patiekaluose. Jau paruošta vištiena tiks įvairioms daržovėms įdaryti, pavyzdžiui, paprikoms arba cukinijoms. Kaip ingredientas ji pravers gaminant troškinius, dedant į makaronus, į tortilijas arba tiesiog ant picos. Taigi būdų likusios vištienos panaudojimui yra labai daug“, – tikina ji.

Produktus renkasi atidžiai

Maisto tinklaraščio kūrėja teigia besirūpinanti savo mityba, todėl gamindama ieško kuo sveikesnių įvairių produktų alternatyvų.

„Man svarbu ne tik skoninės produktų savybės, bet ir jų kokybė. Gamindama renkuosi kuo natūralesnius ingredientus, atkreipiu dėmesį į jų maistingumą, lyginu sudėtis tarpusavyje. Net rinkdamasi mėsą, atsižvelgiu į tai, kaip ji buvo auginama“, – sako K. Pišniukaitė.

Svarbu rinktis atsakingai augintus produktus

„Visuomenė labai sąmoningėja ir kuo toliau, tuo daugiau žmonių kelia vis aukštesnius reikalavimus maisto produktų gamintojams. Aukščiausius kriterijus kelia skandinavai – pavyzdžiui, ten, jau seniai paukščiai nėra gydomi antibiotikais, investuojama į jų auginimo sąlygų gerinimą, kad pastarieji nesusirgtų ir jų neprireiktų gydyti. Europos paukštynai tai laiko siektinu pavyzdžiu, bet, deja, ne visi. Viskas priklauso nuo pirkėjų – kuo reiklesni jie bus, tuo paukščių auginimo sąlygos ir gerovės standartai bus aukštesni.

Deja, bet požiūris į standartus skiriasi, ypatingai kalbant apie antibiotikų naudojimą paukštienos industrijoje. Tam, kad vištų nereikėtų gydyti antibiotikais, visų pirma, turi būti sukurtos sąlygos joms nesirgti. Vadinasi, reikia pasirūpinti ne tik tuo, kad jos galėtų laisvai judėti, maitintis natūraliu pašaru, gauti gryno oro, bet ir kad visame auginimo procese būtų griežtai laikomasi jų gerovės principų. Ne kiekvienas gamintojas gali tai pasiūlyti, todėl vištienos, užaugintos be antibiotikų, pasiūla dar tikrai nėra didelė“, – sako Saulius Petkevičius.

Meksikietiškos tortilijos su vištiena

Ingredientai:

Vištienos filė (200 g)

Tortilijos (4)

Pomidoras (1)

Jalapenas (1)

Avokadas (1)

Žalioji citrina (1)

Fetos sūris (100g)

Šviežios kalendros

Čili pipiras

Gaminimas:

Keptą vištieną išdėliokite ant tortilijų. Ant viršaus berkite pomidorų bei smulkintų avokadų kubelius. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, ypatingai avokadą tam, kad jis nepajuoduotų. Ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio. Atsižvelgdami į norima aštrumą, dėliokite smulkintą čili pipirą ir papuoškite šviežiomis kalendromis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS