Kaip pasigaminti sveiką aguonpienį | Diena.lt

KAIP PASIGAMINTI SVEIKĄ AGUONPIENĮ

  • 2

Nors prekybos centre galima nusipirkti įvairių mišinių tradiciniam Kūčių gėrimui – aguonpieniui – gaminti, didelę dalį juose paprastai sudaro cukrus, sako maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Ji pataria, kaip namuose pasigaminti sveikesnį aguonpienį.

Reikės aguonų, vandens, druskos, tačiau pasaldinti R. Ničajienė siūlo ne cukrumi, kaip įprasta, o rinktis sveikesnes alternatyvas. Pavyzdžiui, klevų sirupą.

Ingredientus, turinčius daug „tuščių“ kalorijų, R. Ničajienė siūlo pakeisti ir kepant kepinius Kalėdoms: įprastus kvietinius miltus – šviesiais speltų miltais, cukrų – medumi. Sviestą galima pakeisti tyru alyvuogių aliejumi, o gaminant kremus naudoti skystus saldiklius: klevų, datulių sirupus.

Kaip gaminti aguonpienį ir kiti patarimai  – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Antanas

Cukrus bet kokiam pavidale yra cukrus. Kam keisti sviesta aliejumi? Ir kaip pakeisti sviesta kepiniuose? Kai nusivylusios namu seimininkes dalina savo idiotiskus patarimus...

Marta

Na kam rašinėti tokius vėjus? kiek kainuoja tie sveiki produktai? kam mus nervint reikia su tokiais patarimais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS