Konditerijos meistrui A. Gadžijevui geriausias sumuštinis – pyragas su šokoladu | Diena.lt

KONDITERIJOS MEISTRUI A. GADŽIJEVUI GERIAUSIAS SUMUŠTINIS – PYRAGAS SU ŠOKOLADU

  • 0

Italas, kulinaras Gian Luca Demarco apie kavą gali pasakoti ilgai ir yra jai ypatingai išrankus.

TV3 laidoje „Gardu Gardu“, rodomoje šeštadieniais 9.30 val., jis savo kolegai Ali pasiūlys paragauti naujos rūšies itališkos espreso kavos. 

Išgėrę po puodelį „energijos užtaiso“ laidos vedėjai pristatys šeštadienio ryto patiekalus. Gian Luca gamins vištienos sriubą su avokadu. Šį kartą pats italas pastebės, kad tai bus ne itališkas, o Azijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Jis prisipažins, kad tiesiog dievina azijiečius, nes jie nesismulkina: aukšta ugnis, degimas ir rezultatas – traškios daržovės ir nuostabus skonis. Kol Ali neskubėdamas mėgausis sriuba, Gian Luca šmaikštaudamas pakvies žiūrovus pereiti prie gražiausios ir linksmiausios laidos dalies – deserto.

Konditerijos šefas Ali šį šeštadienį iškeps tikrai įspūdingą plikytos tešlos pyragą, įdarytą plikytu pieninio šokolado kremu. Tuo pačiu jis padrąsins šeimininkes būtinai jį išbandyti, o jei netyčia pritrūktų jėgų išmaišyti tešlai, pasikviesti į pagalbą savo vyrus. Pats Ali ragaudamas savo iškeptą pyragą tikins, kad tai pats geriausias sumuštinis, koks tik galėtų būti.

Plikytos tešlos pyragas, įdarytas plikytu pieninio šokolado kremu

Plikytai tešlai reikės:

125 g pieno

125 g vandens

15 g cukraus

4 g druskos

110 g sviesto supjaustyto kubeliais

 140 g miltų

 260 g kiaušinių masės (5 didelių kiaušinių)

  Migdolų drožlių

Kremui reikės:

 200 g pieno

 45 g grietinėlės

 40 g kiaušinių trynių masės (2 trynių)

 30 g cukraus

 12 g kukurūzų krakmolo

  100 g pieninio šokolado

   25 g sviesto

Gaminimas. Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirti. Nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant suberti miltus. Gerai išmaišyti iki vientisos blizgios masės. Po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišyti, kol vėl bus vientisa masė. Jei tešla per kieta, įpilti šlakelį šilto pieno ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti vientisa ir lengvai drimbanti nuo šaukšto ar šluotelės. Konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriaus išpiešto žiedo sukamais judesiais formuoti apskritimo formos, tuščiavidurį pyragą. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei lieka tešlos, suformuoti ant likusios vietos sausainukus. Pašauti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C.  Kepti 30 minučių neatidarinėjant orkaitės.

Užvirti pieną. Atskirame inde sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu ir ant jų užpilti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į ją po truputį pilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę vėl grąžinti į puodą ir pakaitinti, kol sutirštės iki kreminės konsistencijos. Gautu kremu užpilti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tada sudėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Kremą atvėsinti šaldytuve.

Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra. 

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Reikės:

400 g vidinės vištienos krūtinėlės filė

Pusės žaliosios citrinos

 Kubelio šviežio imbiero

 1 avokado

 Pusės mėlynojo svogūno

 1 didelės morkos

  2 didelių bulvių

  1 saliero stiebo

  Vištienos prieskonių

  Žiupsnelio druskos

  Žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų

  Šviežio citrininio čiobrelio

Alyvuogių aliejaus marinavimui ir kepimui.

Gaminimas. Į gilesnį dubenį įpilti porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspausti pusės žaliosios citrinos sulčių, suberti susmulkintą imbiero kubelį (1cm skersmens), įberti vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti ir šiuo marinatu įtrinti vištienos filė gabaliukus. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinti šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros, įmesti neluptą česnako skiltelę, pakepinti, suberti svogūną ir salierą,  paskrudinti. Tada suberti bulves, pamaišyti, sudėti morkas ir viską gerai paskrudinti. Tada sumažinti kaitrą, užpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberti druskos pagal skonį ir patroškinti 10 minučių. 

Išimti iš šaldytuvo mėsą, nusausinti ir apkepti keptuvėje. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir nulupti. Supjaustyti skiltelėmis išilgai. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, uždėti ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstyti šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais. 

 

GALERIJA

  • Vištienos sriuba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS