Konservavimo sezonas prasidėjo: agurkų džemo receptas | Diena.lt

KONSERVAVIMO SEZONAS PRASIDĖJO: AGURKŲ DŽEMO RECEPTAS

  • 0

Pasimėgavę gausiomis šią vasarą užderėjusiomis sodo ir daržo gėrybėmis lietuviai jau atidarė vaisių, uogų bei daržovių atsargų ruošimo žiemai sezoną.

Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalinasi receptu, kaip pagaminti agurkų džemą, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.

Reikės: apie 250 g nulupto agurko, 170 g uogienėms skirto cukraus, vanilės ankšties sėklų arba 1 valgomojo šaukšto maltos vanilės.

Gaminimas. Nuluptus agurkus sutarkuokite per smulkią tarką. Agurko sultis ir tarkį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilę, viską gerai išmaišykite ir palikite 2 valandas. Tuomet užkaiskite puodą ant stipriai įkaitintos viryklės ir kaitinkite apie 5 minutes, nuolat pamaišykite. Supilkite į stiklainį, užsukite dangtelį, o atvėsusį agurkų džemą laikykite šaldytuve.

Šis agurkų džemas puikiai tiks prie blynų ar sumuštiniui su skrudinta duona.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS