Lietuviai neatsispiria grybams: jais pagardina net baltą mišrainę | Diena.lt

LIETUVIAI NEATSISPIRIA GRYBAMS: JAIS PAGARDINA NET BALTĄ MIŠRAINĘ

  • 0

Šviežios voveraitės arba baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis bei grietine ir dar  paskaninti spirgučiais. Jeigu bent vieną dieną praleidote miške rinkdami grybus, tuomet būtų didžiulis nesusipratimas rudens pradžioje neparagauti minėto patiekalo.

Taip teigiama pranešime žiniasklaidai, kuriame „Daumantų“ pagardų kūrėjas Algis Kairys pasakoja, kad grybų galima surasti ne tik lietuvių, bet ir italų, prancūzų virtuvėse.

„Mažiau prabangiuose restoranuose naudojami pievagrybiai, o aukštesnės klasės maitinimo įstaigose ruošiami patiekalai su baravykais, briedžiukais ar voveraitėmis. Dažniausiai grybai tampa padažų ar salotų dalimi.

Lietuviai ypač mėgsta įvairius grybų, pavyzdžiui, baravykų skonio padažus, kuriuos derina su mėsos patiekalais“, – pasakoja A. Kairys. 

Pastebima, kad lietuviai vis dažniau į savo maisto racioną įtraukią marinuotus ar džiovintus grybus, su grybais verda barščius, o kai kurie juos deda net į baltą mišrainę.

Receptas skubantiems: sūriu apkepti baravykai

A Kairys pateikia labai paprastai paruošiamą receptą tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje:

Šviežią, termiškai neapdorotą baravyką supjaustykite išilgai, kad gautųsi 2–3 pailgos grybo dalys. Jas trumpai pakepinkite ant sviesto iš abiejų pusių. Užberkite himalajų druskos, maltų kvapiųjų pipirų, užtarkuokite kietojo sūrio. Taip gausite puikų užkandį su skrudinta duona. Galite pagardinti majonezu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS