Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai) | Diena.lt

PATIKS VISAI ŠEIMAI: GREITAI, SOČIAI, NEBRANGIAI (RECEPTAI)

  • 4

Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinantys!

Makaronų ir tunų apkepas

Makaronai ir tunas – derinys, kuris nepalieka abejingų, teigia kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė ir siūlo išbandyti apkepą su šiais dviem produktais. Jis patiks visiems – nuo mažiausių valgytojų iki senolių. Reikės visai paprastų produktų, o padažą į kitą lygį pakels slaptas ingredientas – pora šaukštelių Dižono garstyčių. Geriausia, kad sočiam patiekalui visai šeimai pagaminti nereikės nė pusvalandžio.

400 g makaronų,

1 svogūnas,

2 česnako skiltelės,

3 tunų skardinės,

100 g fermentinio sūrio,

200 g šviežio tepamojo sūrio,

citrinos sulčių,

260 g konservuotų kukurūzų arba žirnelių,

2 šaukšteliai Dižono garstyčių,

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,

druskos,

pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (grilio funkcija). Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tačiau virkite 2 min. trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Svogūną susmulkinkite ir lengvai pakepkite keptuvėje su aliejumi. Svogūnas turi tik suminkštėti, karamelizuoti jo nereikia. Sudėkite išspaustą česnaką ir dar porą minučių pakepinkite. Tada į keptuvę dėkite nusausintą tuną, tepamąjį sūrį, pusę tarkuoto fermentinio sūrio ir du samtelius vandens, kuriame virė makaronai. Maišykite, kol sūris išsilydys ir susidarys kreminis padažas. Jei reikia, įpilkite dar makaronų vandens. Į padažą įmaišykite šiek tiek citrinos sulčių ir Dižono garstyčių, pagardinkite druska ir daug pipirų. Supilkite makaronus, kukurūzus ir kreminį tunų padažą į kepimo indą. Išmaišykite ir ant viršaus užberkite likusį fermentinį sūrį. Kepkite maždaug 10 min., kol sūris taps aukso spalvos ir traškus.


Maistingieji falafeliai

Prisijaukinę augalinį maistą ir bent keletą kartų per savaitę įtraukę į meniu augalinių patiekalų ne tik paįvairinsite savo mitybą, bet ir gerokai sumažinsite išlaidas produktams, įsitikinusi dietistė Indrė Trusovė. Pasak jos, gaminant augalinius patiekalus svarbiausia, kad lėkštėje netrūktų baltymų, sudėtinių angliavandenių ir gerųjų riebalų.

250 g konservuotų arba virtų avinžirnių,

40 g kukurūzų miltų,

60 g svogūnų,

60 g morkų,

1 šaukštelis česnakų granulių,

1 žiupsnelis druskos,

juodųjų pipirų,

vandens,

kokosų aliejaus kepti.

Avinžirnius sutrinkite šakute arba maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Svogūnus labai smulkiai sukapokite ir truputį pakepinkite, suberkite į avinžirnių masę. Ten pat suberkite tarkuotas morkas, prieskonius, kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir apkepinkite juos gerai įkaitintoje keptuvėje kokosų aliejuje – po kelias minutes iš abiejų pusių. Falafeliai nuostabiai dera su jogurtiniu dzadzikiu ar gvakamolės padažu, puikiai tinka patiekti su salotomis, kruopomis ar tortilijomis.

GALERIJA

  • Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai <span style=color:red;>(receptai)</span>
iStock.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

hhhhva

Tai bent pigiai. 3 skardines tuno kazkokiu nepigiu garstyciu ir dar visokiu priedu taip istustins pinigine kad zaktelsi .

R

Dar svirplius pamiršot?...

Sočiai ir nebrangiai

"Iš bado šuo ir muses gaudo, alkanam ir vabalas mėsa"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS