Pietų Korėjos virtuvė: ko gali paragauti olimpinių žaidynių sirgaliai? | Diena.lt

PIETŲ KORĖJOS VIRTUVĖ: KO GALI PARAGAUTI OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ SIRGALIAI?

  • 0

Gausybei Pietų Korėjos svečių, atvykusių pasigrožėti olimpinėmis žaidynėmis, knieti susipažinti ir su šalies virtuve. Ji neįsivaizduojama be raudonųjų pipirų, česnakų ir kitų aštrių ingredientų, dėl kurių korėjiečiai kartais vadinami Azijos meksikiečiais.

Unikali Pietų Korėjos maisto kultūra žiemos sporto gerbėjus turi kuo nustebinti. Jos pasididžiavimas – kimči – patiekalas, gaminamas iš fermentuotų daržovių ir įvairių prieskonių.

Žalia žuvis – tai kita dažna korėjiečių patiekalų dalis. Šviežios žuvies ir jūros gėrybių apstu vietiniuose žvejų turguose. Labai populiarios sriubos – jos čia tapusios net greito maisto kultūros dalimi. Taip pat gatvėje galima nusipirkti keptos mėsos ar blynų.

Daugiau apie maistą Pietų Korėjoje sužinokite žiūrėdami Julijos Petrošiūtės reportažą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS